Basketballers sterkste in driekamp tegen Guyana

De Surinaamse basketbalselectie is zondag als winnaar uit de bus gekomen van de driekamp tegen de Guyanese basketbalselectie. Suriname won twee van de drie wedstrijden die in net zoveel dagen werden afgewerkt.

Vrijdag wonnen onze jongens met 63-59 van de westerburen, terwijl het zaterdag 57-50 won voor de gasten. Deze zege kwam na ruststand van 34-26. Ryan Gullen en Dave Causeway leidden de Guyanezen met elk 13 punten.

Akum Kanhai had 10 punten.

Yves Goedschalk had 14 punten voor Suriname, gevolgd door Ryan van Russel met 10 punten en Bruce Zamuel met 9 punten.

Zondag sloeg Suriname met 71-41 terug. De basis voor de zege was al vroeg gelegd en bij de rust was de score 34-16. De topcorers bij Suriname waren: Ryan van Russel met 15 punten, Xaviero van Ams, Xavier Elburg en Sergio de Randamie met elk 8 punten en Safiero Fraser met 7 punten. Travis Burnette leidde Guyana met 10 punten. Jason Squres en Ryan Gullen hadden elk 6 punten, gevolgd door Akeem Kanhai en Dave Causeway met elk 5 punten.

De driekamp gold als voorbereiding voor zowel Suriname als Guyana op de deelname aan de Caribische Basketbalkampioenschappen, in juni op de Britse Maagdeneilanden.

More
articles