Suriname waar koersen wij heen?

In een videofilmpje dat te zien is op facebook horen wij een vooraanstaande politicus zeggen dat ABOP-aanhangers in Nickerie moeten worden gestenigd waarbij dezen “beesten “worden genoemd.
Soortgelijke woorden hebben wij vaker moeten aanhoren van dezelfde politicus. Deze man zien wij ook vaak in gezelschap van onze president.
Wat echter erg opvalt, is dat wij geen beelden onder ogen krijgen waarin de President deze vooraanstaande politicus tot orde roept. Des te meer met het oog op de ethische code die is afgesproken door de politieke leiders.
Wat als de burgers en in het bijzonder de jeugd van Suriname dit nu als normaal en zelf ideaal gaan beschouwen om anderen op deze wijze te intimideren en op hun plaats te zetten?
Wat voor consequenties zou dit kunnen hebben voor onze samenleving?
Dit gedrag is vroeg of laat de vonk die een compleet desastreuze explosie van geweld te weeg kan brengen, zoals wij die reeds ervaren hebben in de jaren 80.
Daarom doe ik, Denny Ristie persoonlijk een beroep op zowel de President alsook op de dader, om dit gedrag te corrigeren, voordat het ons allemaal in de verwoesting stort.
Aan de totale Surinaamse gemeenschap en nogmaals in het bijzonder aan de jongeren geef ik het advies: Doe dit gedrag niet na om-dat het je je toekomst en zelf je leven en dat van anderen, kan ontnemen.
Volg het goede voorbeeld van eerbare leiders die gaan voor dialoog, wederzijds begrip, verzoening, vergeving en vrede. Weet dat mensen die hun boze gevoelens de vrije loop geven, ontketenaars zijn van dood en verderf.

Ingezonden: Ristie Denny,
PING DNA-kandidaat

More
articles