Aliyah a.k.a Little Queen B verovert publiek

De jonge Nederlandse zangeres Aliyah heeft het Surinaams publiek veroverd afgelopen zaterdag, 2 mei, in de Anthony Nesty Sporthal. Aliyah bewoog als de ‘little’ Beyonce (Queen B) op het podium. Zoals beloofd gaf ze een topshow weg. Ondanks dat de show zeker een uur of twee later begon, hebben de beweeglijke artiest en haar twee danseressen het publiek toch een uur lang beziggehouden. De grootste doelgroep, welke uit kinderen bestond, heeft constant gejuicht naar de artiest. De show startte met een optreden van the Myztikals. Daarna was er een optreden van Adika.
De show vervolgde met dj Freddy Moreira, Ir- Sais, Keizer en Gio, voordat Aliyah optrad. Aliyah zong al haar bekende hits, te weten: ‘Girl’s night out’, ‘Yeah Yeah Yeah’, ‘Stapelgek’, ‘Champion’ en ‘Love’. Haar populairste nummer ‘Wolk’ bracht ze zelfs twee keer ten gehore. Ook verraste zij ‘The crowd’ met het nummer ‘I have nothing’ van Whitney Houston, waarmee zij als winnaar werd uitgeroepen in 2011 tijdens de ‘Holland Got Tallent’.
Gisteren gaf de popster een extra show weg in Club Zenaida, speciaal voor de fans die zaterdag geen kaartje hadden gevonden. Na haar optreden vertrok ze weer naar Nederland.
Op haar Instagram pagina plaatste zij een foto met tekst, waar zij al haar Surinaamse fans bedankte en belooft terug te komen. Thans mocht een ieder die met haar op de foto was gegaan, haar te ‘taggen’ met #aliyahonline.

Surinaamse artiesten niet in line-up
Het was een geweldige show daar bestaat geen twijfel over, maar dat enkele Surinaamse artiesten onterecht op de promo flyers zijn geplaatst, vinden de artiesten niet goed te praten. Zo werden A Mil, Cyriel en Damaru in het voorprogramma geplaatst, terwijl zij er niets van wisten. De enige artiest die wel op de flyer stond en wel heeft opgetreden, was Adika. Opmerkelijk was, dat De West tijdens de persconferentie op donderdag, 30 april, nog vroeg naar deze artiesten. Er werd toen niet echt op ingegaan. A Mili zou de organisatie ‘The Empire’ hebben uitgelegd dat hun manier van aanpak en onderhandelen, helemaal niet overeen komen met haar normen en waarde. “Ze brengen mijn naam alleen maar schade toe, want fans vragen mij waarom ik er niet bij was”, aldus A Mili.

Kimberley Fräser

More
articles