Launching project “gemeenschapssport” goed ontvangen

De jeugd van Flora, Pontbui-ten en Geyersvlijt heeft, on-danks de stromende regens op donderdag 14 mei een ge-notvolle start gekend van de sportactiviteiten die het mi-nisterie van Sport- en Jeugd-zaken heeft georganiseerd bij de launching van het project “Gemeenschapssport”.
Dit project houdt in het kort in dat het ministerie in de ko-mende maanden in de drie genoemde buurten bevoeg-de sport- en recreatieleiders zal inzet-ten om de jeugd in de leeftijdscatego-rie van 7-16 jaar te onderrichten in voetbal, volleybal, slagbal, basketbal en atletiek.
Het ministerie is er van overtuigd dat door deze aanpak, niet alleen meer jongens en meisjes hun weg zullen vinden naar de sportcentra in hun buurt, maar ook meer talenten zullen worden ontdekt, die verder begeleid kunnen worden tot topsporters. Uiteraard zal het niet alleen blijven bij deze drie buurten, maar zal het project in fasen worden uitgebreid naar andere gebie-den cq. districten. De jongelui krijgen zo landelijk de kans om, volgens een planmatige aanpak, een sportbijdrage te leveren aan hun land.
Dit was onder meer de geest die adem-de door de toespraken van de sprekers Orlando Philip van Albuflo, onderdirec-teur Rudi Esajas van Sportzaken, sportdirecteur Luciano Mentowikromo en minister Ismanto Adna. De bewindsman merkte zelfs op dat met dit project de jeugdigen ook uit het grijs gebied worden gehaald. “Indien wij met dit project een groot aantal jongeren kunnen weerhouden om het verkeerde pad terecht te komen, zijn wij voor een groot deel geslaagd met deze opzet”, aldus Adna.
Bij de activiteiten van zijn ook andere verenigingen zoals Oase, Condor en ABSO als gasten aanwezig geweest. Ter stimulering van de binnenactiviteiten van de stichting Albuflo zijn er ook dam- en schaakactiviteiten gehouden.
Verder zijn er sportpakketten uitge-deeld aan buurtorganisaties ter stimulering van hun activiteiten.
Overigens is niet zonder meer voor ge-kozen om het project “gemeenschaps-sport” te noemen. Dit is gebeurd om-dat het de bedoeling is dat de gemeenschap van die buurt, wijk of dat ressort ook volledig participeert in het leefbaar maken van de sportomgeving van het jonge kind en condities helpt scheppen voor de toekomstige talenten. Het ministerie zal in haar streven naar het uiteindelijke doel niets aan het toeval overlaten om met behulp van alle krachten de jeugd die kansen te bieden waarop het recht heeft in haar ontwikkeling.

More
articles