Minister Tosendjojo naar 40ste COTED

De 40ste Council for Trade and Economic Development (COTED) vergadering wordt van 20 tot en met 25 april 2015 in Georgetown, Guyana gehouden. Minister Don Tosendjojo van Handel en Industrie neemt namens Suriname deel aan deze vergadering. Hij wordt bijgestaan door mr. Henna Djosetiko, onderdirecteur Handel en mr. Yvette Rokadji, hoofdstafmedewerker van het ministerie van Handel en Industrie, mw. Farishna Hoeseni-Hassankhan, Caricom desk officer en mw. Judy Koorndijk, eerste ambassade secretaris op de Surinaamse ambassade in Guyana van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De heer Anil Padarath, ondervoorzitter van de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) maakt ook deel uit van de delegatie.

Voorafgaand aan de ministeriële vergadering is er op 20 en 21 april 2015 een officiële vergadering gehouden, die diverse agendapunten voor de ministers voorbereidt. Dit meldt de afdeling oorlichting  van het ministerie middels een persbericht

Agendapunten

De agendapunten voor deze vergadering zijn onder meer: de CARICOM Single Market and Economy (CSME), het goederenregime zoals de handel in landbouwproducten, de handelsbarrières onderling en de aanvragen voor onderhandelingen. Verder aan op de agenda intellectuele eigendommen en standaarden. Suriname zal tevens ook de rest van de CARICOM- lidlanden informeren over de recente lancering van de Suriname Coalition of Services Industries. Minister Tosendjojo heeft vóór de 40ste COTED een ontmoeting gehad met de onderminister van Buitenlandse Zaken van de Republiek van Kazakhstan, Yerzhan Ashikbayev. Suriname onderhoudt vanaf 2012 diplomatieke relaties met Kazakhstan. De onderminister vertoeft in de regio in het kader van de te houden EXPO 2017 Future Energy, welke in Astana Kazakhstan gehouden zal worden van 10 juni – 10 september 2017.

De delegatie keert op zaterdag 25 april 2015 terug naar Suriname.

More
articles