Moestadja uit PL wegens niet toebedeelde positie

Soewarto Moestadja, ex-minister en topper van de Pertjajah Luhur (PL), is vandaag formeel uit de partij gestapt. Hij is diep teleurgesteld in de partijleiding, die hem eerst als kandidaat parlementariër had aangewezen in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei aanstaande, maar de kandidatuur te elfder ure heeft ingetrokken. In plaats van Moestadja, prijkt nu de naam van Mike Noersalim op plek nummer 14 van de V7-lijst in Paramaribo. De PL vormt samen met de NPS, VHP, BEP, SPA en DA’91 het oppositionele blok V7. Moestadja heeft zijn uittrede tijdens een persconferentie in het Courtyard Marriott Hotel bekendgemaakt, nadat verschillende media vorige week al hierover hadden bericht. Hij heeft zowel zijn bestuurslidmaatschap als zijn lidmaatschap per 22 april 2015 opgezegd.

Hij zegt dat het vertrouwen in de partij zoek is. In een toelichting legde hij uit dat de verschuiving op de lijst enkele uren voor de indiening van de lijsten heeft plaatsgevonden. Nadat het nieuws over zijn vertrek uit de partij naar buiten was gekomen, probeerden verschillende journalisten Moestadja te bereiken, maar hij was niet bereikbaar voor commentaar. Hij reageerde ook niet op pogingen van De West om hem aan het woord te laten.
Volgens Moestadja, is loyaliteit heel belangrijk in de politiek. Hij beschouwt politiek voeren niet hetzelfde als oorlog voeren, maar is zich er wel van bewust dat zowel de individuele politicus als de politieke organisatie, de gelegenheid moeten krijgen om door zetels te verwerven de idealen van de politieke partij te kunnen verwezenlijken. Moestadja ging vragen over zijn vermeende samenwerking met de Nationale Democratische Partij (NDP) uit de weg. Hij zei wel dat hij onderhandelingen voert die betrekking hebben op zijn politieke toekomst. Moestadja wil opnieuw een persconferentie beleggen als die onderhandelingen resultaat hebben opgeleverd. Hij is er wel bijna zeker dat hij politiek actief blijft. Moestadja heeft enkele jaren geleden zijn eigen partij (Democraten van de 21e eeuw, D21) laten opgaan in de PL.

door Melissa Achthoven

More
articles