DSB: Fraude met creditcards geïsoleerd incident

De directie van De Surinaamsche Bank N.V. (DSB) verklaart in een vanmiddag uitgekomen persbericht nadrukkelijk dat een recent geval van fraude met creditcards dat vandaag naar buiten is gekomen, een geïsoleerd incident betreft, en dat dit op geen enkele manier afbreuk doet aan de prudente wijze waarop de bank haar opgedragen bancaire verantwoordelijkheden uitoefent.
Hoewel de bank geen cijfers en namen noemt, is het publiek geheim dat de bank voor miljoenen is benadeeld en dat iemand via een creditcard meer geld heeft opgenomen, dan in een normaal geval mogelijk moest zijn. Het controlemechanisme van de bank heeft geen alarm geslagen toen het mis ging. Toen de kwestie uiteindelijk werd ontdekt, is daartegen opgetreden. Maar, ondertussen heeft de affaire een lastige wending gekregen met het tragsiche heengaan van iemand die onder meer verantwoordelijk werd gehouden voor de benadeling van de bank. Volgens bronnen gaat het om Perry, de Surinaamse piloot die onlangs met zijn gezin de dood heeft gevonden bij een crash in de Verenigde Staten van Amerika. Van Ommeren bestuurde het vliegtuig en hij had zijn vrouw en twee kinderen aan boord.
“De Surinaamsche Bank N.V. heeft enige tijd geleden bij het uitvoeren van haar interne controles geconstateerd dat er een vermoedelijke fraude met creditcards heeft plaatsgevonden. Het incident en het verloop van het onderzoek is bijtijds onder de aandacht van de Raad van Commissarissen van de bank gebracht. Inmiddels is ook de externe toezichthouder De Centrale Bank van Suriname op de hoogte,” aldus een passage uit het persbericht van de bank.
De DSB schrijft verder: “De Surinaamsche Bank N.V. heeft bijkans een maand terug, op donderdag 29 maart 2015, in de aandeelhoudersvergadering financieel verslag gegeven over het boekjaar 2014 waarop de aandeelhouders décharge hebben verleend aan de directie en de Raad van Commissarissen. Hierbij is wederom het sterk financieel fundament van de bank bevestigd.
Geschraagd door dit vertrouwen benadrukt de directie dat zij met al haar ten diensten zijnde middelen erop zal toezien dat er opheldering over dit voorval wordt gebracht. Met de kracht van ons 150-jarig bestaan, zullen wij met hetzelfde elan onze positie als marktleider in de Surinaamse bancaire sector ten dienste van de Surinaamse samenleving blijven stellen.”

More
articles