President en first lady ontvangen oproepingskaart

De burgervader van Paramaribo Jerry Miranda, heeft hedenmorgen de gegevens van president Desiré Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring gecontroleerd. De president en de first lady waren de eerste personen aan wie vandaag een oproepingskaart overhandigd werd. De president merkte op dat het een goed gevoel geeft om als eerste een oproepingskaart in ontvangst te mogen nemen, omdat de regering nu al complimenten krijgt over de voorbereidingen naar de verkiezingen toe en de zaken rondom de verkiezingen.

Hij gaf een pluimpje aan het ministerie van Binnenlandse Zaken dat goed werk verricht. Nadat de president zijn oproepingskaart in ontvangst heeft genomen, werd er een persconferentie gegeven. Tijdens de persconferentie ging de president in op vragen van journalisten. Verschillenden branddende issues zijn naar voren gekomen, zoals de financiële situatie van het land.
Landelijk zijn vandaag de werkzaamheden van de colporteurs van start gegaan, waarbij de oproepingskaarten overhandigd zullen worden aan de stemgerechtigden. De distributie van de oproepingskaarten duurt twee weken en wel van maandag tot en met zondag. Huis-aan-huis zullen de colporteurs de oproepingskaarten aan de stemgerechtigden overhandigen. Er worden geen oproepingskaarten uitgereikt aan niet-stemgerechtigden. Als boodschap geeft de Commissie Voorlichting Verkiezing 2015 mee dat de kiezers voorbereid moeten zijn, want elk moment kunnen de colporteurs langskomen. Daarom is het noodzakelijk dat bewoners hun geldige identiteitsbewijs klaar hebben liggen.

Verkiezingspropaganda

Naar de verkiezingen toe, is de president bezig zich geestelijk goed voor te bereiden. De president zal voor de verkiezingen nog enkele dorpen aandoen in het zuiden en Boven-Suriname. Vervolgens is Paramaribo aan de beurt. Als de president Paramaribo zal aandoen, zijn Welgelegen en Weg naar Zee de eerste wijken in Paramaribo waar hij zijn propaganda zal uitvoeren, aldus Bouterse.

door Melissa Achthoven

More
articles