Jaloerse man vermoordt vrouw en pleegt zelfmoord

Een man heeft vanmorgen, vermoedelijk door jaloezie gedreven, zijn levenspartner van het leven beroofd. Hij schoot de vrouw aan de Floralaan neer met een jachtgeweer en pleegde meteen daarna zelfmoord. Een baby raakte gewond bij de beschieting. Het kind wordt in het ziekenhuis verpleegd. Buurtbewoners zijn geschokt door het drama. De politie tast in het duister over het motief, maar buurtbewoners vertellen onomwonden aan De West dat het alles te maken heeft met jaloezie.
Politiechef Humphrey Tjin Liep Shie heeft vanmiddag naar aanleiding van deze en andere recente gewelddadige berovingen en moorden een persconferentie belegd op zijn kabinet aan de Duisburglaan. Bij het ter perse gaan van deze editie was de ontmoeting met journalisten nog gaande.
De politie is in het weekend erachter gekomen dat de twee lijken die de afgelopen week in het Saramaccakanaal zijn ontdekt, van twee rovers zijn op wie er jacht werd gemaakt. De lijken van Jicky L. (39) en Lucien van A. (34), waren in verre staat van ontbinding toen die werden aangetroffen. De politie vond een vuistvuurwapen in de broekzak van een van de lijken. De politie brengt ze in verband met een beroving van maandag 13 april op een supermarkt aan de Jagernath Lachmonstraat. Toen de politie naderde, vluchtten ze in de richting van het Saramaccakanaal. Hun comparant, Angelico Y. (26) is wel aangehouden en in verzekering gesteld.
Ondertussen vordert het onderzoek naar de roofmoord op een taximan gestaag. De onfortuinlijke Darmradj Adhin (55) werd dood in een trens gevonden, nadat zijn taxi eerst enkele dagen verlaten was aangetroffen. Zijn familie had de politie op de hoogte gesteld en de man stond op de lijst van vermisten. Na de vondst van het lijk, kwam de politie erachter dat hij van het leven is beroofd. In die zaak zijn vijf personen aangehouden.

More
articles