Sportjournalisten oogsten zeven medailles

De Surinaamse sportjournalisten Desney Romeo, Marciano Zalman, Terrence Oosterwolde en Rakesh Parag hebben tot en met gisteren zeven medailles in de wacht weten te slepen. Het viertal doet in Manaus, Brazilië mee aan de tweede editie van de Zuid-Amerikaanse Spelen voor Sportjournalisten.
Op het onderdeel bowling werd donderdag de derde plaats behaald, brons dus.
Op Oosterwolde na had geen van de andere sportjournalisten ooit meegedaan aan een internationaal bowlingtoernooi. Daarom was het voor deze drie heren een grote uitdaging om een goed resultaat neer te zetten. Met een iets lastige baan dan waarop de meeste bowlers gewend zijn, was het moeilijk om de punten te vergaren. De baan had stof en was niet voorzien van een gladde laag en dit gaf zelf de bowler van Colombia veel problemen.
Desondanks is de Surinaamse selectie de strijd aangegaan en na vier rondes behaalde Suriname in totaal 1419 punten. Argentinië werd tweede met 1659 punten, terwijl Colombia eerste werd met 2148 punten.
Equador en Paraguay moesten genoegen nemen met de vierde en vijfde plaats.
Equador eindigde op 1377 punten, terwijl Paraguay 1352 punten vergaarde.
Door het behalen van de bronzen medaille heeft Suriname nu in totaal zeven medailles gehaald. Suriname pakte in Brazilië 1 goud, 1 zilver en 5 brons.
Eerder op de dag won Zalman de derde medaille voor Suriname. Op het onderdeel 1500 meter in de klasse 50 jaar en ouder eindigde de ondervoorzitter van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) op de tweede plaats met een tijd van 7.21.5 minuten. Carlos Ibarra van Colombia pakte goud.
Zalman zegt dat hij een beetje zenuwachtig was, omdat hij de 1500 meter voor het eerst in zijn leven heeft gedaan. Uit ervaring weet hij wel dat dit nummer één van de zwaarste individuele atletieknummers is. Zalman zegt dat hij bij de eerdere onderdelen had opgemerkt dat de Colombiaan Ibarra heel snel was, en daarom maakte hij zich geen illusies om voor goud te gaan. De strategie van Zalman was om met de Colombiaan de concurrentie voor te blijven, hetgeen aardig is gelukt. Hierdoor eindigde de Surinaamse sportjournalist op de tweede plaats. Zalman zelf had eigenlijk niet verwacht met medailles naar huis terug te keren. Hij onderstreept dat hij met blessures naar Brazilië is afgereist, maar het geheel is toch een leuke ervaring geweest.
Volgens de sportpresentator van ATV is deelname aan zulke toernooien heel belangrijk. “Want zo laat je weten dat je er bent. Bij deze spelen zijn bijna alle sportjournalisten van de hele Amerikaanse regio aanwezig.
Twee jaar geleden werd Suriname al vertegenwoordigd en nu wij met medailles terugkeren, geeft dat aan dat wij er zijn. Dit is heel erg belangrijk voor de journalisten in Suriname en ook voor het land Suriname.” Zalman waardeerde de reactie vann het publiek dat ‘Suriname Surinam’ schreeuwde. “Zo weet je dat andere journalisten je waarderen,” aldus Zalman.

More
articles