Santokhi: V7-wakka om eenheid te demonstreren

Verenigd in V7 hebben leden en sympathisanten van de Broederschap voor Eenheid in de Politiek (BEP), Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP), Pertjajah Luhur (PL), Nationale Partij Suriname (NPS), DA’91 en Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) vanmiddag de V7-Wakka gehouden.
Nadat ze zich verzameld hadden bij het partijcentrum van de BEP aan de Nieuwweergevondenweg nabij de Indira Gandhiweg, vertrok de enthousiaste groep richting Menckendam. Alle V7-leiders waren aanwezig. Voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de VHP, gaf omstreeks 17.00 uur het officiële startsein. Hij gaf onder meer aan het zeer belangrijk te vinden dat het volk de hechte eenheid van V7 ziet. “We gaan naar de mensen toe om de boodschap van hoop te brengen. We zeggen de buurtbewoners dat ze recht hebben op een betere regering en een beter Suriname”, zei hij.
Santokhi stelde dat V7 geen leiders heeft die de arbeiders naar hen toe roept, die ondernemers naar hen toe roept om hen onder druk te zetten, omdat ze bang zijn niet betaald te zullen worden voor geleverde diensten. Er resten nog vijf weken aleer ze niet meer bang hoeven te zijn. “Laat je niet intimideren, laat je niet onder druk zetten.
Als we aanzitten, zullen we je zeker betalen. We zullen het volk leiden naar een veel betere toekomst”, verzekerde de V7-leider.
Samen met NPS-voorzitter Gregory Rusland, PL-voorzitter Paul Somohardjo, BEP-voorzitter Celsius Waterberg, SPA-voorzitter Guno Castelen en DA’91-voorzitter Winston Jessurun, bracht Santokhi de boodschap van V7 aan degenen die daar oor voor hadden. Met wapperende vlaggen en onder begeleiding van een brassband liepen de V7-aanhangers vanaf Menckendam richting Highway. De verschillende leiders namen de tijd om hun boodschap van vernieuwing, verjonging, vrede, veiligheid, verbetering, vooruitgang en volk voorwaarts, te delen met de buurtbewoners.
Menckendam is één van de wijken waar de PL eerder huis-aan-huis bezoeken heeft afgelegd. In Paramaribo staat Mike Noersalim namens deze partij op nummer 14 van de V7-lijst. Hij heeft een goed gevoel overgehouden aan de waka. De buurtbewoners hebben veelal positief gereageerd. Het belangrijkste vindt Noersalim dat met deze activiteit V7 haar eenheid heeft kunnen tonen: “We zijn een grote combinatie, geen zes losse partijen. Het is daarom belangrijk dat we die eenheid tonen, en dat is ons vandaag heel aardig gelukt.”
Tijdens de gesprekken met de bewoners, is duidelijk aangegeven dat V7 onder meer gaat voor een veilige woonomgeving, de bestrijding van criminaliteit en corruptie en het scheppen van goedbetaalde jobs. “Vooral op sterk ondernemerschap zullen we ons focussen, maar ook op gelijke kansen voor een ieder. Gelukkig ouder worden is ook een heel belangrijk onderdeel van ons beleid”, aldus Noersalim. Gezamenlijk is de waka omstreeks 19.30 uur afgerond.

More
articles