Douanekorps bevordert 85 douaneambtenaren

Vandaag zijn 85 douaneambtenaren bevorderd naar een hogere rang, waarvan 22 douaneambtenaren bevorderd zijn van verificateur 2de klasse naar verificateur 1stee klasse, 20 ambtenaren zijn bevorderd van hoofdkommies tot adjunct-verificateur. Vervolgens zijn 18 kommies 3de klasse bevorderd tot kommies 2de klasse en 20 aspirant-kommies tot kommies 3de klasse. Senior medewerker wetenschappelijk bestuur, de heer Gillard, is bevorderd tot hoofd wetenschappelijk bestuur. Andy Truideman is van hoofd-verificateur bevorderd tot adjunct-inspecteur. Tijdens het opspelden van de epauletten werd aangehaald dat Truideman nu behoort tot lid van het managementteam bij de douane.

De voorzitter van de Douanebond Romeo Chin A Loi, zei tijdens zijn spreekbeurt dat twee jaren terug een gelijke setting was ge-houden, waarbij ook de installatie van ambtenaren bij de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen had plaatsgevonden. De vordering heeft vandaag plaatsgevonden bij de Bridge-View op het Nieuwe Haven complex. Aan de ambtenaren die aanwezig waren voor bevordering, heeft Chin A Loi meegedeeld dat ze rolfiguren zijn en dat ze met de bevordering meer bevoegdheden zullen krijgen.
De minister van Financiën, Andy Rusland, merkte op dat het een heuglijk moment is en dat het bevorderen naar een naaste hogere rang, geschiedt omdat de bevorderden het verdienen en gewaardeerd worden. Hij zei verder dat de douaniers heel veel offers ge-bracht hebben om deze mijlpaal te bereiken. Hij verwacht dan ook dat ze hun werk naar eer en geweten doen, en dat ze na vandaag meer waardering zullen tonen voor hun land Suriname. “U moet tonen dat u de procedures en processen in acht neem”, aldus de bewindsman. Ook heeft de minister hen toegesproken een positieve bijdrage te leveren aan het imago van het douanekorps.

door Melissa Achthoven

More
articles