Somohardjo: Op 25 mei nemen wij over

“We blijven standvastig en vastberaden. Op 25 mei 2015 nemen wij over.” Woorden van voorzitter Paul Somohardjo van de Pertjajah Luhur (PL) gisteravond tijdens een dankdienst. De partij organiseerde de dankdienst, omdat zij er trots op is dat zij gisteren, een jaar na door de NDP-coalitie uit de regering te zijn gezet, nog steeds fier overeind staat.
Simultaan zijn de partijstructuren in de verschillende districten in Suriname, alsook in onder andere Nederland en de Nederlandse Antillen, in gebed gegaan. Landelijk is dank uitgebracht aan de Almachtige dat de partij beschermd is gebleven, ondanks de vele pogingen om partijtoppers om te kopen en splitsing te brengen binnen de partij. PL-voorzitter Somohardjo waarschuwde ervoor dat de NDP doorgaat met coups plegen en in staat is om op 25 mei mensen om te kopen. “We blijven standvastig en vastberaden. Op 25 mei nemen we over”, aldus Somohardjo.
De voorzitter blikte kort terug op de spanningen voorgaand aan de breuk in de coalitie een jaar geleden, het moment waarop president Desire Boutersé, ‘zonder blikken of blozen had aangegeven dat hij de PL niet meer kon vertrouwen’. Kort daarna is de samenwerking verbroken. Herhaaldelijk is via diverse media aangegeven dat er zijdens de PL helemaal geen sprake was van chantage. Dat zou Bouterse, aldus een PL-persbericht, ook zelf aangegeven hebben tijdens een persconferentie over deze kwestie. “Het is een puur dictatoriale houding van de NDP”, stelt Somohardjo.
Hij is er dankbaar voor dat de PL nog overeind staat. Hij verwijt de NDP pogingen te hebben ondernomen om de ministers en partijtoppers van zijn partij over te halen de partij te verraden, maar zij zijn standvastig gebleven. Somohardjo sprak woorden van dank uit aan deze ministers, een onderminister en de DNA-leden die niet zijn gezwicht voor omkoperij. Hij zei tenslotte dat men in de politiek zegt: “Zeg nooit ‘nooit’,” maar in dit geval zei hij vastbesloten:“Nooit meer met de NDP!”

More
articles