First Lady komt behoeftige moeder tegemoet

First Lady, Ingrid Bouterse-Waldring, heeft op vrijdag 10 april 2015 een sociaal behoeftige moeder bijgestaan.
De zes maanden oude baby van de moeder, heeft tijdens de geboorte letsel opgelopen en is hierdoor gehandicapt geraakt aan haar rechterhand die ze helemaal niet kan gebruiken. Voor medische behandeling is het kindje op zondag 12 april 2015 naar Nederland afgereisd.
De medische kosten worden geheel door het Staatsziekenfonds gedekt, maar de kosten voor het verblijf van de begeleider, voeding voor de patiënt en de begeleider, zijn volledig voor rekening van de familie. Moeder Hellen Maikoe heeft een verzoek gedaan aan de First Lady voor ondersteuning om deze kosten te kunnen dekken.
Vanwege de sociaal-economische situatie van de familie, heeft de First Lady van de Republiek Suriname gemeend dit verzoek in te willigen en heeft persoonlijk een enveloppe met inhoud overhandigd aan de moeder van het kind.
De presidentsvrouwe is in haar werk continu bezig met verschillende sociale initiatieven die zich met name richten op onderwijs, vrouwen, kinderen en seniorenburgers. Terwijl zij landelijk reeds duizenden studenten directe toegang heeft geboden tot ICT, zet zij haar werk voort en bereikt steeds meer groepen in de samenleving, hetgeen zeker ook zijn vruchten afwerpt.

More
articles