PL ziet alleen NDP als echte opponent in Wanica

De Pertjajah Luhur (PL) ziet de Nationale Democratische Partij (NDP) als een potentiële opponent in district Wanica. De partij maakt zich in aanloop naar de verkiezingen van 25 mei aanstaande niet druk over de overige partijen die een gooi doen naar de zeven beschikbare parlementszetels in het district. PL voelt zich, zowel individueel als in V7-verband, beresterk in Wanica. PL maakt samen met de VHP, NPS, BEP, DA’91 en SPA deel uit van V7. Paul Somohardjo, voorzitter van de PL, schetste de kracht van zijn partij gisteren bij de opening van een infocentrum van de partij op Dessa te Lelydorp, een PL-bolwerk. Hij zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn team alle zeven zetels in Wanica binnen zal halen.
Somohardjo kwalificeert de politiekvoering van zijn partij als ‘professioneel’. Hij wijst erop dat de PL genoeg potentie in huis heeft en er geen behoefte aan heeft om personen te vissen uit andere partijen om over kandidaten te kunnen beschikken. Hij doelde op minister Soerish Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en diens collega Ismanto Adna, die gedurende deze zittingsperiode hun partijen hebben verlaten om de NDP-regering te gaan ondersteunen. Volgens Somohardjo die een vurige politiek preek hield, zal ook regeringspartij ABOP, net als de NDP, niet in staat zijn ook maar één zetel te winnen in Wanica.
De campagne van de partij is er nu op gericht om het grote aantal zwevende kiezers te overtuigen waarom het goed is om op de PL te stemmen.
Partijtopper Raymond Sapoen ondersteunde Somohardjo daarin. Hij vindt een overwinning van de PL van belang voor een beter Suriname. Sapoen is door de partij naar voren geschoven als presidentskandidaat en zal bij een stembusoverwinning door V7 eventueel meedoen aan de race om het presidentschap. De definitieve kandidaatstelling zal plaatsvinden in samenspraak met de overige V7-partners. Zijn kansen zullen ook afhangen van het aantal stemmen dat de partij weet te verwerven op zowel het niveau van parlement als op het niveau van district- en ressortraad. Sapoen zegt dat het infocentrum op de eerste plaats een baken is voor zowel leden als sympathisanten van de partij. Het centrum staat echter ook open voor elke andere burger die behoefte heeft aan informatie over de partij en over de verkiezingen. “Belangrijk is dat er een infocentrum aanwezig is, waar men terecht kan”, aldus Sapoen. Onderdeel van de inauguratie van het infocentrum was ook de presentatie van de ressortraadsleden van de partij in Lelydorp.
Deze zijn: Max Veux, Ramon Soemotaroeno, Rawin Bakri, Ronny Kasno, Marimin Kromopawiro, Martin Todikromo, Paidjo Soebai, Franklyn Noerjadiwangso, Ria Johathas. De schaduwkandidaten zijn: Lita Samat, Franky Sontotinojo en Roel Agaton.

More
articles