Manhoef en Bouterse MDG jeugdambassadeurs

Beryl Manhoef en Walter Bouterse zijn vandaag gekozen tot Millennium Development Goals (MDG) jeugdambassadeurs. Deze verkiezing vindt om de twee jaren plaats, waarbij er een mannelijke en een vrouwelijke jeugdambassadeur worden gekozen door de leden van het Nationaal Jeugd Parlement (NJP). Bouterse gaat zijn overwinning vandaag feestelijk vieren tijdens de laatste dag van de Avond Vier Daagse bij de hotspot van de Nationale Democratische Partij (NDP). Manhoef zegt dat de voorbereidingen naar deze dag toe zeer hectisch waren en voelt zich nu een beetje opgelucht. Het eerste dat Manhoef zal aanpakken, is de bewustwording onder de jongeren. “Het zware werk is begonnen”, vult ze verder aan.

Zes leden van het (NJP) waren afwezig en 23 mochten hun stem uitbrengen. Van de 23 stemmen heeft Bouterse 22 in de wacht kunnen slepen en Manhoef 17.
De resterende kandidaten waren Karnadi, Vanity, Amoksie, Sjovellie en Tuur, Reginald.
“Van deze kandidaten is Karnadi niet komen opdagen en heeft ook niet afgemeld”, zegt Pryia Sital voorzitter van het NJP, tijdens de opening van de gehouden verkiezing hedenmorgen in de vergaderzaal van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Iedere kandidaat had vijf tot tien minuten de gelegenheid om een speech te houden over een onderwerp dat ze hedenmorgen hadden gekregen en waar ze zich 30 minuten op konden voorbereiden. Bouterse had het tijdens zijn spreekbeurt over werkgelegenheid, fatsoenlijk werk en sociale bescherming.
Tuur had het over water en sanitaire voorzieningen. Manhoef had het vervolgens over voedingszekerheid en duurzame landbouw. De laatste spreker, Amoksie, had het over jeugd, educatie en cultuur. Afzwaaiende MGD-ambassadeur Faizal Abdoelgafoer, had de sprekers het advieds gegeven om niet zenuwachtig te zijn. Tijdens het welkomstwoord dat hij hield en merkte hij op dat het belangrijk is dat de sprekers staan achter hetgeen ze zeggen. “Kom geen dingen hier zeggen om zogenaamd de leden van het jeugdparlement te overtuigen, maar zeg alleen dat wat je daadwerkelijk kunt uitvoeren wanneer je straks wordt gekozen”, aldus Abdoelga-foer. Vandaag zijn Abdoel-gafoer en Jillian Kromosoe-to ook afgetreden als MGD-jeugdambassadeur. Abdoel-gafoer zegt dat hij vier leerrijke jaren achter de rug heeft.

door Melissa Achthoven

More
articles