Legio perspectieven onder water filmen Suriname

Er zijn legio perspectieven voor wat betreft het onder water filmen in Surinaamse wateren. Onder meer kunnen in kaart worden gebracht scheepswrakken en onder water erfgoed, alsook ondersteuning worden geboden bij reddingsoperaties, reparatie van pijpleidingen en documentaires worden geproduceerd. Dit maakte Daniël Schultz, CEO en licentiehouder van SAE Institute Curaçao, gisteravond tijdens een interview met De West duidelijk.  Schultz is voor een korte periode in Suriname en is druk doende contacten te leggen voor zijn Creative Media Education Institute, dat op 27 april op Curaçao de soft launch heeft van een Dive media cursus. Het instituut zal vervolgens de opleidingen aanbieden: Audio & Music, Digital film, Web design, Games & 3D en Cross media. De entrepreneur verduidelijkt, dat tijdens de Dive media cursus de cursisten drie maanden intensief worden getraind in onder meer duiken, onder en boven water filmen, web development, audio, alsook  fluorescent night diving of glow diving. Op de vraag in hoeverre onder water filmen in de merendeels troebele Surinaamse wateren kan geschieden, verduidelijkt Schultz, dat in dergelijke situaties gebruik gemaakt wordt van macro lenzen en precieze belichting. Bij het navigeren onder water kan voorts specialistische instrumentaria worden ingezet, zoals een propeller die de duiker kan stuwen. Op Curaçao worden voor wat betreft het onder water filmen, natuurdocumentaires geproduceerd en de huidige trend is het onder water vastleggen van trouwerijen, video clips en under water fashion. Schultz heeft gemerkt dat de Surinaamse filmindustrie in opkomst is, alsook het grote aantal radio – en televisiestations. Hij wil dan ook deze markt betreden en be-langstellenden die op bachelor niveau een studie in deze richting willen volgen, een opleiding aan het SAE Institute Curaçao, overigens met SAE Columbia de enige in de regio, aanbevelen.
Daarnaast wil hij refreshment courses en workshops in Suriname geven, in dit kader zal zijn instituut participeren in de komende ICT Summit Paramaribo. Ook de optie van het bieden van online trainingen, wordt door zijn opleidingsinstituut in overweging genomen.
De opleidingen die SAE Institute Curaçao biedt, zijn overigens stukken goedkoper dan vergelijkbare opleidingen in de Verenigde Staten. Om een bachelor in audio engineering te halen, zal men in de Verenigde Staten gedurende vier jaren US$ 50.000 per jaar moeten opbrengen, terwijl dezelfde opleiding op Curaçao twee jaar duurt en US$ 19.000 kost “Dat is meer tijd voor meer geld”, zegt Schultz over de Amerikaanse omstandigheden. De studie is veel duurder in de Verenigde Staten, omdat er daar veel heffingen en regels zijn. We kunnen op Curaçao echter goedkopere werkkrachten huren”, aldus de CEO. SAE Institute Curaçao biedt voorts de Dive media training voor US$ 5300 all-in. Schultz benadrukt dat ook dat een zeer scherpe prijs is. “Voor mensen die dan zouden schrikken, zou ik zeggen probeer maar eens drie maanden lang dive equipment te huren om elke dag te gaan duiken, dan zit je zo boven het budget

More
articles