OSV na jaren weer voetbalkampioen Para

De voetbalverening uit plantage Osembo, de Osembo Sportvereniging (OSV), mag zich na lange tijd weer voetbalkampioen noemen van het district Para. OSV klopte Locomotief zondag in het Nacionello Sportpark met 6-3 en sloot daardoor de beslissende kampioensfinale af als ongeslagen winnaar. Door dit resultaat eindigde de ploeg uit Osembo met 9 punten uit 3 wedstrijden, 1 punt meer dan Paraguay, dat de algemene ronde als winnaar had afgesloten en de finale gestart was met 2 bonuspunten.
Deze bonuspunten weerhielden OSV echter er niet van overtuigend de titel op te eisen. In de finaleronde werden zowel titelconcurrent Real Meursie, Locomotief alsook Paraguay aan de zegekar gebonden. De winst tegen Paraguay zou later een heel belangrijke blijken te zijn, want aan het slot van de finaleronde maakte dat het verschil. Paraguay won de resterende duels van de finale, maar
ondanks de twee bonuspunten was OSV helaas niet meer in te halen. OSV heeft met de zege meervoudig titelhouder Pijore onttroond. De laatstgenoemde kon dit seizoen niet meedoen aan de PSB-competitie vanwege late indiening van de vereiste stukken.
Niemand minder dan goaltjesdief Gilmar Amelo (2x), Revelino Redmond, Agtione Vliet en Romario Bonsma (2x) zorgden voor de grote feestvreugde in het kamp van OSV. Steven Velantie (2x) en Miquel Loswijk gaven met hun goals Locomotief een lapje voor het bloeden.
Paraguay sloot de finaleronde af als runner-up door het slotduel met Real Meursie met 3-1 te winnen. Jurgen Entingh scoorde 2x voor Paraguay, terwijl zijn teammaat Siegfried Uralima er een schepje bovenop deed.
Romiel Koedemoesoe redde de eer voor Real Meursie, dat het duel met 10 man eindigde wegens de rode kaart van Wendel Lewis.
Jurgen Entingh van Paraguay bracht met zijn 2 goals zijn doelpuntentotaal op 21 en sloot het competitiejaar 2014-2015 dan ook af als de absolute PSB-topscorer. Als runner-up eindigt Gilberto Cronie van Real Meursie met 17 goals, gevolgd door Gregory Vyent van Paraguay met 16 doelpunten.
Steven Velantie (15), Moreno Vyent (14) en Gilmar Amelo (11) eindigen op respectievelijk de vierde, vijfde en zesde plaats.
Overige spelers op de topscorerslijst zijn: Clementelli Sheek van Locomotief met 9 goals, Revelino Redmond van OSV met 8 doelpunten en Chalton Riedewald van Cirona met 6 treffers.
De prijsuitreiking werd verricht door leden van het PSB-bestuur en de Surinaamse voetbalmoederorganisatie, SVB. SVB-voorzitter John Krisnadath en PSB-voorzitter Ricardo Panka spraken daarbij de winnaars kort toe. (DRP)

More
articles