Suriname zakt acht FIFA-plaatsen

Suriname is op de nieuwe FIFA-ranglijst van 9 april acht plaatsen gezakt. Ons land bezet nu de 169ste plek. Op de lijst van 12 maart stond Suriname op plaats 161. Met daling is Suriname één van de slechtste daler op de meest recente ranglijst. In maart ging Suriname drie plaatsen omhoog ten opzicht van de lijst van februari (nr.164). Op de lijst van 8 januari bezette ons land pek 163ste.
De 169ste plaats is dus de laagste plek die Suriname in de eerste vier maanden van 2015 bezet.
De FIFA-ranking wordt nog steeds aan-gevoerd door wereldkampioen Duitsland. Argentinië handhaaft zich op de tweede plaats.
België zet z’n opmars voort en staat nu derde. Colombia levert een positie in en bezet op de nieuwe lijst de vierde plek.
Het Nederlands elftal is door de resultaten in de interlands van eind vorige maand van de vijfde naar de zesde plaats gezakt. Brazilië, dat twee keer een vriendschappelijke wedstrijd won, passeerde de formatie van bondscoach Guus Hiddink.
Oranje speelde op 28 maart met 1-1 gelijk tegen Turkije in de EK-kwalificatie en zegevierde op 31 maart met 2-0 in een oefenduel met Europees kampioen Spanje.
Zwitserland (van twaalf naar negen) en Spanje (van elf naar tien) zijn de nieuwe landen in de top tien. Frankrijk (elfde) en Italië (dertiende) zijn de zakkers met beide drie plaatsen verlies.
Wales is de grootste stijger in de top vijftig van de ranking. De ploeg van vedette Gareth Bale lijkt op weg naar de eerste EK-deelname ooit en klom door de goede resultaten in de EK-kwalificatie van de 37e naar de 22e plek.
Israël, dat eind maart met 3-0 verloor van Wales, zakte juist twintig plaatsen en is nu de nummer 46.
Het Curaçao van adviseur Patrick Kluivert plaatste zich vorige maand via Montserrat voor de tweede ronde van de WK-kwalificatie en steeg daardoor van de 159e naar de 148e plek.
Bhutan is door twee zeges op Sri Lanka op de lange weg naar het WK van 2018 de grootste stijger deze maand. Het Aziatische land verruilde de 209e en laatste plaats voor de 163e plek.

More
articles