Examenoefenboek voor MULO-A

De stichting Politieke Documentatie (PolDoc), heeft voor de MULO-A leerlingen een oefenboek en handleiding samengesteld uit examenwerken uit de schooljaren 2012/2013. Het boekje bevat examenwerken in de vakken bedrijfsrekenen, boekhouden en wiskunde. Directeur Robert Peneux nam een versie van de twee documenten op maandag 30 maart in ontvangst. Hierbij gaf PolDoc-voorzitter Ulrich Aron aan dat het doel van de samenstelling is de verbeterering van de slagingspercentages op de MULO.

Peneux is erg blij met dit initiatief en weet zeker dat het een bijdrage zal leveren aan het verkrijgen van betere resultaten. Ook vroeg hij Aron om zijn gedachten te laten gaan over het ‘trainen’ van leerkrachten die economie verzorgen op de verschillende scholen. Er zou hierbij speciaal gewerkt moeten worden aan de wijze van het opstellen van toetsen en examens.

Van deze examenexemplaren zijn er reeds hoeveelheden afgenomen door ondermeer de Centrale Bank van Suriname, de Surinaamse Post- Spaarbank en Grassalco. Het is verder de bedoeling de examen-oefenden verder te distribueren naar de verschillende scholen, nadat er volgens Aron meerdere exemplaren gedrukt zijn. Hij spreekt de hoop uit, dat de boekjes gratis aan de studenten zullen worden verstrekt. De stichting is verder van plan om er elk jaar een vervolgexemplaar bij te drukken.

PolDoc is opgericht in januari 2015 en het bestaat uit bevoegde docenten in het vak economie. De organisatie heeft als visie de mogelijkheden te bekijken om veranderingen te brengen en oplossingen te zoeken voor maatschappelijke problemen.

More
articles