Gedoneerde goederen ‘s Lands Hospitaal …

(Foto: Johan de Randamie)

Op het Moeder- en Kindcentrum van het ’s Lands Hospitaal heeft vandaag de formele overdracht van 40 baby wiegjes, 1 resuscutatietafel en 1 kindermonitor plaats gevonden. Deze goederen zijn aangeschaft en gereed om gebruikt te worden. Het gedoneerde geld ter waarde van 40.000 euro, waarmee deze goederen zijn aangeschaft, is geschonken door de Stichting Belvosur ( Belgie voor Suriname).
Anderhalf jaar geleden heeft Belvosur de aanvraag voor de goederen gekregen en de stichting heeft de aanvraag meteen omarmd, omdat zij het een goed project vindt, aldus Stijn Ketele (voorzitter Belvosur). Belvosur heeft ook steun gehad van Provincie West Vlaanderen, gaat Ketele verder.
De wiegjes die het centrum nodig heeft, zijn al langer dan 40 jaren oud, geeft Suze Holband (adjunct verpleegkundig direkteur ’s Lands Hospitaal) aan. Zij vertelt verder dat de wiegjes dan niet meer deugdelijk zijn, omdat ijzerwerk roest en als een zuster zo’n wieg afneemt, kan dat voor incidenten zorgen. Het is ook van belang dat de moeder zicht heeft op haar kind, daarom zijn de nieuwe wiegjes zeer van beland, aldus Holband. Per jaar worden ongeveer 3500 baby’s geboren en bepaalde kinderen hebben extra aandacht en zorg nodig. Het centrum heeft nog drie highcare bedden nodig. Holband geeft aan, dat het centrum heel dankbaar is met de goederen en dat er primaire en preventieve diensten aan de gemeenschap worden aangeboden.
In 2008 is het Moeder- en Kindcentrum officieel geopend, om zo alle diensten met betrekking tot moeder en kind, vooral de zwangeren en pasgeborenen, onder een dak te hebben, omdat zo de kwaliteit in de gaten gehouden kan worden, alsook het op en neer lopen van de vrouwen te verminderen.

More
articles