BVSS-voorzitter: AVD kan vandaag al starten

Organisatorisch ligt alles met betrekking tot de 51ste Avond Vierdaagse (AVD) al in kannen en kruiken en de AVD kan vandaag al starten, zegt de voorzitter van de Bedrijven Vereniging Sport en Spel (BVSS), Purcy Olivieira in een vraaggesprek met De West. Er zullen 18 hotspots geplaatst worden en ongeveer 8.500 lopers zullen deelnemen aan de AVD. Morgen tussen 10 uur -12 uur in de ochtend vindt de na-inschrijving plaats, aldus de BVSS-voorzitter. Het bestuur van de BVSS doet een dringend beroep op de groepen, met name de grote groepen, om zich vroeg aan te melden op het terrein van de AVD en dat de grote groepen via de Powakkastraat het terrein moeten betreden, dit om een vlot verloop van de AVD te kunnen garanderen.

Er zal gezellig door de straten van Paramaribo gelopen worden en zelfs het ministerie van Binnenlandse Zaken gaat ook gebruik maken van de gelegenheid om de vele duizenden mensen die deze loop zullen volgen te voorzien van informatie met betrekking tot de verkiezingen van 25 mei aanstaande, zegt Cliffton Saridjan, lid van de Commissie Voorlichting Verkiezingen 2015. Ook deze commissie zal gebruik maken van hotspots om de kiezers bewust te maken naar de stembus te gaan.
Zoals elkaar jaar, patrouilleert de politie op en langs de weg, voor een goed verloop van de AVD. De plaatselijke politie, de bikers unit, de verkeersunits en de motorsurveillance zullen ingezet worden tijdens de AVD, zegt Humphry Naarden voorlichter bij het Korps Politie Suriname. Hoeveel manschappen ingezet zullen worden kon hij niet aangeven, maar iedere agent die beschikbaar is, zal worden ingezet voor de veiligheidhandhaving tijdens deze AVD.

door Melissa Achthoven

More
articles