Stichting SGTV reikt certificaten uit

(Foto: Johan de Randamie)

De certificaten van de zesdaagse training ‘Preventie Huiselijk Geweld’ werden vandaag uitgereikt aan de deelnemers die aan deze training hebben meegedaan. De uitreiking vond plaats in de grote zaal van de Kennedy Stichting. De Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen (SGTV), heeft met financiering van het Nationaal Bureau Genderbeleid van het ministerie van Binnenlandse Zaken deze training verzorgd voor leerkrachten op VOS-, VOJ- en LBO-niveau en voor zorgleerkrachten van de basisscholen.
Martha Bean, directeur van de Stichting Stop Geweld Tegen Vrouwen, geeft aan dat de training een onderdeel is van het activiteitenpakket van de SGTV. Ze geeft verder aan dat de stichting heel lang al een bijdrage levert aan de preventie van huiselijk geweld. De stichting probeert dat te doen door slachtoffers of daders van huiselijk geweld te begeleiden. De bedoeling van de trainingen van de stichting is om bepaalde beroepsgroepen, onder meer leerkrachten, politieagenten en gezondheidswerkers te leren hoe ze adequaat kunnen reageren wanneer ze in contact te komen met slachtoffers van huiselijk geweld. Ze zegt verder dat de stichting deze beroepsgroepen door middel van de training meer inzicht probeert te geven in deze problematiek. Het accent van de training aan deze groep werd ook gelegd op geweld tegen kinderen. Aan de deelnemers van de training werd ook verteld dat ze geen maatschappelijke werkers zijn, de bedoeling is dat zij de slachtoffers doorverwijzen naar de juiste instanties. Er zijn in totaal 55 certificaten uitgereikt.
Ten slotte geeft Bean aan dat naast deze training de stichting ook wil komen tot het samenstellen van netwerken. Leerkrachten netwerken zijn van groot belang, op die manier kunnen de leerkrachten zich bundelen en een aanspreekpunt zijn voor de leerlingen. De netwerken kunnen problemen herkennen bij de leerlingen. In enkele districten, zoals Paramaribo, Nickerie, Saramacca, Commewijne en Wanica zijn er al netwerken.

More
articles