Verkiezingsmanifest NPS

(foto: Johan de Randamie)

`Ambities voor een Duurzame Ontwikkeling’

De Nationale Partij Suriname (NPS) is uitgekomen met een verkiezingsmanifest, getiteld `Ambities voor een Duurzame Ontwikkeling’. Het doel van het manifest is om aan de gemeenschap inzicht te verschaffen in: de ontwikkelingsvisie van de NPS, de richting die de partij opgaat, wat de partij wil realiseren in de periode 2015-2010, en de redenen waarom de kiezer zijn/haar stem moet uitbrengen op de partij. In de inleiding van het manifest, schrijft partijvoorzitter Gregory Rusland, dat het informeren van de kiezer en het overtuigen van de kiezer om op 25 mei aantaande bewust de juiste keus te maken door te stemmen op de NPS, de belangrijkste uitdaging is van de partij. De NPS gaat de verkiezingsstrijd aan in samenwerking met vijf andere partijen, te weten: VHP, DA’91, BEP, SPA en PL.

In het manifest benadert de NPS de ontwikkeling van Suriname vanuit een aantal ontwikkelingsperspectieven:
-Het Financieel-economisch Beleid, onder te verdelen in : de algemene economische agenda, verbetering van het concurrentievermogen, ondernemerschap, overheidsdienstverlening, en een anti-corruptiestrategie.
-Het Sociaal-maatschappelijk Beleid: Sociale zekerheid, Gezin, Onderwijs, Arbeid, Huisvesting en Woningbouw, Mediabeleid, Jongeren, Sport, Kunst en Cultuur, Mensen met een beperking, Seniorenburgers en Gezondheidszorg.
-Productie: Energie, Agrarische sector, Bosbouwsector, Milieu en Klimaatsverandering, Toerismesector, Luchttransport, Mijnbouwsector, Aardoliesector, Bauxietsector, Goudsector en overige mijnbouwactiviteiten, Drinkwater, Industrie en Technologische ontwikkeling.
-Veiligheid: Interne veiligheid (waaronder het criminaliteitsvraagstuk), verkeersvraagstuk, brandveiligheid en rampenbestrijding. In het kader van de externe veiligheid, zal er onder meer geïnvesteerd worden in de faciliteiten van de defensieorganisatie, waaronder de opleiding van militairen.
Naast deze punten, krijgen ook het buitenlands, het mensenrechten- en het grondbeleid, bijzondere aandacht in het manifest. Verder geeft de partij een overzicht van de inrichting die zij wenst te geven aan het ITC-beleid en de ruimtelijke ordening en infrastructuur.
Rusland zegt in een boodschap vooruitlopend op de verkiezingen: “Voor allen die voor het eerst mogen deelnemen aan de verkiezingen, en de overige jonge Surinamers, is mijn boodschap: Kies voor zekerheid, betrouwbaarheid, eerlijkheid, gedegenheid, rust en toekomstperspectief. In de tijd die voor ons ligt, zullen wij, overeenkomstig de steeds gevolgde weg, beleid op jullie blijven richten en kansen voor jullie creëren, met name op het gebied van: onderwijs, werkgelegenheid, woningbouw, sociale wetgeving, en bevordering van ondernemerschap. Jullie moeten steeds voor ogen houden dat welvaart en welzijn het resultaat zijn van een gedegen visie, planmatige aanpak, en gedrevenheid van velen in de natie. We kunnen daarbij leren van onze opgedane ervaringen en ons erop instellen om het in de toekomst met jullie mandaat, medewerking en inzet, nog beter te doen.”

More
articles