Kledingtoelagen Diakonessenhuis uitbetaald

(foto: Regillio Derby)

De kledingtoelagen zijn reeds gestort voor het personeel van het Diakonessenhuis. Gisterenavond heeft de bondsvoorzitter, Robby Naarendorp een melding van het bestuur gehad dat de gelden reeds gestort zijn. Gisterochtend heeft Naarendorp van de leiding vernomen dat de stukken met betrekking tot de te verrichten betaling naar de bank waren gebracht. “Deze maand is de rust wederom teruggekeerd in het ziekenhuis”, aldus Naarendorp. Hij sprak de hoop uit dat het niet om een éénmalig storting gaat, maar structureel.

Tijdens de vorige week gehouden Algemene Leden Vergadering, was met het personeel van het ziekenhuis afgesproken, dat de leiding van het ziekenhuis tot en met vandaag de gelegenheid had om de gelden te doen storten, anders zou het personeel ze vandaag in staking gaan. De bondvoorzitter zei verder tijdens zijn gesprek met De West nu alles in kannen en kruiken is.
Hij merkte verder op dat het Academisch Ziekenhuis Paramaribo de kleding- en prestatietoelagen ook uit heeft betaald, maar volgens hem is de problematiek rondom de ziekenhuizen betalingen een structureel probleem. De vicepresident heeft tijdens de begrotingsbehandeling gezegd dat er SRD 5.000 miljoen vrijgemaakt is voor de de ziekenhuizen, aldus Naarendorp.

door Melissa Achthoven

More
articles