Surinaamse artiesten schitteren op Dobru Neti

Het is een feit. Er is geen twijfel meer over Surinaamse artiesten. De vooruitgang is heel duidelijk, dat bewezen de artiesten gisteravond weer, tijdens de ‘Dobru Neti’, die gehouden bij Café Souposo. De ‘Dobru Neti’ werd georganiseerd door de Stichting Dobru en Souposo. De avond werd doorgebracht met Spoken Word, Poetry, Rap and Zang. In het programma van de avond stond Peter Waterberg als MC en de band van Ivor Mitchell. Daarnaast verzorgden: ‘A Mili’ (Miliasa Breeveld) en Dominique zangoptredens en rap was te horen van Tatoo, Ori en Donny Blaze. En spoken word door Zulile Blinker & Kokolampu, Tjafuru (neefje van R. Dobru).

Souposo was bijna te klein voor zo een avond, want de belangstelling was groot. Op gegeven ogenblik leek de plek op een sardienblikje, maar toch hield dat de mensen niet tegen op de avond. Vooral tijdens de spoken word door de groep van Zulile Blinker & Kokolampu, hebben de dames flink gejuicht, net als bij het geweldige zangoptreden van ‘A Mili’. A Mili bracht het nummer ‘A change is gonna come’ en haar nieuwe single ‘Geblinddoekt’ samen met DaQuote (Daniël Kolf) ten gehore, welke nu ook heel populair is. Dit merkte De West van het publiek, die meezong op de tune. Niet te vergeten de Surinaamse rappers, ook zij brachten het publiek aan het bewegen. Opmerkelijk was, dat er verschillende leeftijden aanwezig waren. Van jong tot oud, iedereen heeft genoten van de live band en de verschillende acts.
‘The King’ van Donny Blaze en ‘Geblinddoekt’ van A Mili staan momenteel als nummer 1 en 2 op de ‘The Biggest Tunes’ website. Elke maand kunnen muziekfans stemmen op hun favoriete nummer. Het nummer met de meeste stemmen, wordt gekozen als nummer van de maand en krijgt fulltime radio play op Radio Stanvaste (Rotterdam) en Paradise Radio (Amsterdam), 4 weken lang gepromoot. Wie van de twee voorgenoemde artiesten het wordt, dat bepalen de fans.

DOBRU NETI

Op de’Dobru Neti’, wordt niemand anders dan de bekende dichter en politicus Dobru herdacht. De R. Dobru Raveles Stichting werd in 1988 te Paramaribo opgericht om de culturele erfenis van de in 1983 overleden dichter en politicus in stand te houden. Jack Pinas, werd op de Dobru avond geëerd door Yvonne Raveles- Resida, weduwe van R. Dobru en de zoon van Dobru, ‘Roetoe’

More
articles