Nog geen oplossing zwerversproblematiek

Rondhangende zwervers vormen nog steeds een van de grootste problemen aan de Waterkant. Dat zegt Dinesh Rambaran, voorzitter Belangen Organisatie Waterkant (BOW), in een gesprek met De West. Rambaran sprak de krant vandaag voor de tweede keer binnen enkele weken over de situatie op de kade.
Rambaran was begin deze week ook al op audiëntie bij de districtscommissaris van Paramaribo Noord- Oost, Jerry Miranda. Onderwerp van gesprek was de ‘Waterkant’. De zwerversproblematiek is een van de problemen die volgens BOW dringend een oplossing behoeft. Om een beeld te schetsen van de problematiek geeft Rambaran aan dat de zwervers, als ze de gelegenheid krijgen, zowel hun kleine als hun grote behoeften bij de Waterkant. “Een ongezonde situatie”, noemt hij dat.
Tijdens de ontmoeting tussen Rambaran en Miranda, is er dinsdag ook gesproken over de veiligheid aan de Waterkant. Er is ondertussen een besluit genomen dat de Waterkant permanente politiepatrouille krijgt ter verbetering van de veiligheid. Veiligheid was naast het zwerversprobleem, één van de zorgpunten die waren genoemd in een petitie die onlangs door de BOW aangeboden is.
Rambaran is heel tevreden met de surveillance. Zijn conclusie is dat ook de bezoekers en standshouders er blij mee zijn. Vandaag is de 2de dag waarop er gesurrveilleerd wordt. Mochten de surveillances niet goed verlopen, dan zal er weer een gesprek gevoerd worden met de districtscommissaris.

More
articles