Infosessie voor sollicitanten MDG verkiezing

Er is op maandag 23 maart jongstleden na indiening van hun sollicitatiebrieven, registratieformulieren en overige bescheiden, een infosessie gehouden voor de sollicitanten voor het Millenium Development Goals (MDG) Jeugdambassadeurschap voor Suriname. Dat gebeurde in het gebouw van het Nationaal Jeugd Instituut (NJI).
In totaal hebben 11 mensen belangstelling getoond en sollicitatieformulieren opgehaald, maar uiteindelijk hebben slechts 7 daarvan (5 dames en 2 heren) gesolliciteerd. De aspirant-kandidaten zijn: Bouterse Walter, Tuur Reginald, Manhoef Beryl, Karnadi Vanity, Malontie Anissa, Adjako Daveni en Amoksi Sjovellie.
Tijdens de sessie is door de huidige ambassadeur, Faizal Abdoelgafoer, een korte presentatie gegeven van het MDG-ambassadeurschap en de huidige ontwikkelingen binnen de United Nations MDG. Door de Werkgroep Verkiezing MDG Jeugdambassadeur, werd ook kort aangegeven welke de verdere stappen zijn naar het moment van de verkiezing toe.
Na screening van de ingediende stukken van de sollicitanten, zullen zij deze week nog worden opgeroepen voor een sollicitatiegesprek. Tijdens dit gesprek zullen zij worden getoetst op hun kennis en ervaring met de MDG’s. De volgende stap,voor degene die goed bevonden zijn na het sollicitatiegesprek, is dan een kennismaking met het Nationaal Jeugd Parlement(NJP) Suriname. Bij deze kennismaking mogen de geselecteerden zich presenteren en aangeven waarom zij belangstelling hebben voor het MDG-ambassadeurschap. Het is de bedoeling dat de kandidaten door een strenge selectieprocedure gaan.

More
articles