Brokopondo Atletiek Festival goed ontvangen

(Foto: S&J/Sportzaken)

Op zaterdag 21 maart jongstleden was de atletiekvereniging Pondobasi te Brokopondo Centrum gastheer van het Brokopondo Atletiek Festival. Het ging in deze om wedstrijden tussen atletiekverenigingen uit verschillende districten. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken heeft bij deze ondersteuning gegeven aan de organisatie, dit in samenwerking met het Sportontwikkelingsproject Brokopondo, dat de fysieke organisatie van de wedstrijdfaciliteit op zich had genomen.

De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) was belast met de wedstrijdleiding met ondersteuning van de Cubaanse trainers en andere externe deskundigen. Het evenement had het karakter van een interdistricten meetmoment dus waren er deelnemers uit verschillende delen van het land aanwezig. De deelnemende verenigingen waren: AV Mar-wina, SNL, Eagles, Tropical Runners, Saramacca, Coronie, Klamarlo, Brownsrunners en gastheer Pondobasi.

Het evenement, dat het  ‘Brokopondo Atletiek Festival’ werd genoemd, heeft voorzien in de behoefte van de atleten om op districtsniveau tegen elkaar uit te komen.

Voorzitter Dennis Mac Donald van de SAB accentueerde in zijn toespraak het feit dat er nu gecertificeerd materiaal wordt ingezet om het niveau van de atleten op te peil te brengen. Aangezien een deel van de Carifta-selectie meedoet, ziet hij dit als een belangrijk moment in de voorbereiding.

Districtscommissaris Yvonne Pinas zei zich erg trots te voelen dat Brokopondo Centrum en andere dorpen een bijdrage leveren aan de sport in Suriname. De burgermoeder beloofde dat zij de volgende keer veel meer mensen van het district op de been zal brengen.

De winnaars van de verschillende onderdelen mochten aan het eind van de dag een certificaat in ontvangst nemen. De organisatie blikt terug op een geslaagde dag en zal in een roulatiesysteem ook de overige districten bezoeken met een soortgelijk atletiekfestival.

More
articles