Prijzen 2,3% hoger dan jaar geleden

Date

De consument betaalde in februari jongstleden gemiddeld 2,3% meer dan wat hij in februari 2014 kwijt was aan een selectie van goederen. Het Algemeen Bureau voor de Statistiek (ABS), schrijft in zijn jongste voorlopige uitgave van de consumentenprijsindexcijfers en inflatie over februari: “Vergelijken we februari 2015 met februari 2014, dan zijn de consumentenprijzen gemiddeld met 2,3% gestegen (een 12-maandsinflatie van 2,3%).”
Ondertussen zijn volgens de voorlopige cijfers van het bureau, de prijzen op maandbasis (basis april 2009 – juni 2009), in februari 2015 ten opzichte van januari 2015, gemiddeld met maar 0,3% gestegen. De Consumenten Prijs Index (CPI) is een maat voor de gemiddelde verandering in de prijs van een naar kwaliteit en kwantiteit vast pakket aan goederen en diensten bestemd voor consumptieve doeleinden. Er zitten 297 artikelen in Surinames CPI-pakket. Het ABS verricht prijsopnames bij meer dan 400 meetpunten in Paramaribo, Wanica, Nickerie, Coronie, Saramacca en Commewijne.

More
articles