FHR School of Law drukt stempel

De FHR School of Law (Suriname) heeft vrijdag jongstleden tijdens de 7e Internationale Law Moot Competitie van de Caribbean Court of Justice (CCJ) op Trinidad & Tobago, een kleine, maar belangrijke zege geboekt door de tegenstander, de Hugh Wooding Law School (Trinidad) te verslaan. Deze school behoort tot één van de meest prestigieuze rechtenopleidingen in de CARICOM. De FHR School of Law heeft voor de tweede keer geparticipeerd aan de CCJ Law Moot Court Competitie. De geselecteerde Surinaamse studenten waren: Jacintha Asarfi, Fayaz Sharman en Manuela Sijlman. Gina Griffith, die in 2013 als onderdeel van het eerste team had meegedaan, heeft het team begeleid als Team Advisor. Deze studenten zijn thans in de afrondende fase van hun studie Master International and Comparative Law bij de FHR Lim A Po School of Law.
Op vrijdag 13 maart 2015 heeft de 7e Internationale Law Moot Competitie van de Caribbean Court of Justice (CCJ) in Trinidad & Tobago plaatsgevonden. Rechtenstudenten afkomstig van verschillende rechtenopleidingen en faculteiten binnen de CARICOM, hebben deelgenomen aan deze Law Mooting Competition welke voor de eerste keer in 2009 werd gehouden. De Mooting Competition is een Oefenrechtbank waarbij aan juristen de mogelijkheid wordt geboden hun research en verdedigingsvaardigheden verder te ontwikkelen in een echte gerechtshof setting. Het hoofddoel is het stimuleren van bewustwording van het oprichtingsverdrag (Revised Treaty of Chaguaramas) van de CARICOM. Binnen de CARICOM is de CCJ het gerechtshof met de bevoegdheid om het oprichtingsverdrag te interpreteren. Dit staat bekend als Original Jurisdiction van het Hof.
Dit jaar stond de Moot Competitie in het licht van de uitvoerbaarheid van uitspraken van de CCJ in zijn Original Jurisdiction op nationaal niveau en de prejudiciële vraag van nationale gerechtshoven aan de CCJ met betrekking tot de Revised Treaty of Chaguaramas.
De deelnemende teams worden afgevaardigd door zowel rechten faculteiten van verschillende universiteiten, alsook rechtenopleidingen in de CARICOM lidstaten. Dit jaar waren de teams afkomstig van: Faculty of Law of the University of the West Indies (Cave Hill); Faculty of Law of the University of the West Indies (St Augustine); Faculty of Law of the University of Guyana (Guyana); Faculty of Law of the University of Technology (Jamaica); Hugh Wooding Law School (Trinidad & Tobago); Norman Manley Law School (Jamaica); Eugene Dupuch Law School (Bahama’s); FHR Lim A Po School of Law (Suriname).
De afgevaardigde studenten hebben zich in de rol geplaatst van advocaat bij de CCJ. Verder hebben de eerstejaars studenten van de Juridische Faculteit van de University of the West Indies (St Augustine Campus), de rollen vervuld van Moot Registry, Registrar, Deputy Registrar, Court Support Officer, Marshal, Timekeeper en Usher. Dit zijn de taken van de griffiers, deurwaarders en ander ondersteunende functies in de rechtszaal.
De acht teams hebben gestreden om de ‘CCJ Challenge Shield’. Deze werd in 2014 voor de derde keer gewonnen door de Eugene Dupuch Law School van de Bahamas.
De CCJ Challenge Shield is uiteindelijk voor de vierde keer gewonnen door Eugene Dupuch Law School van de Bahama’s. Op de tweede plaats is de Norman Manley Law School uit Jamaica.

More
articles