V7 schakelt campagne naar volgende versnelling

(foto: Johan de Randamie)

De politieke combinatie V7 heeft vanmiddag met de registratie bij het Centraal Hoofd Stembureau (CHS), haar verkiezingscampagne naar de volgende versnelling van de verkiezingsrace geschakeld. De fase van onderhandeling is afgesloten en de administratieve zaken zijn afgerond. De registratie markeert een belangrijk moment voor politieke partijen die van plan zijn mee te doen aan de verkiezingen van 25 mei aanstaande. V7, bestaande uit de VHP, NPS, PL, BEP, DA’91 en SPA, heeft zich vandaag omstreeks 12:00 uur als eerste geregistreerd bij het registratiecentrum in de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF).

Na de verplichte administratieve handeling, zei de VHP-voorzitter en V7-coördinator, Chandrikapersad Santokhi, zichtbaar ontlast: “Ik voel me opgelucht. We gaan nu op het veld als V7 campagne voeren en de samenleving vertellen dat ze recht heeft op beter bestuur, een beter programma en een betere regering.”
Santokhi zegt dat de VHP in de nu aangebroken fase, in samenspraak met de overige V7-partijen campagne zal voeren en dat er een goede afstemming zal plaatsvinden in aanloop naar de verschillende bijeenkomsten. Het tweede spoor is dat de partijen hun separate achterban-, kern- en districtsbijeenkomsten gaan houden.
“Als we onze ‘meet the people-activiteiten’ uitvoeren, dan zult u V7 zien”, aldus Santokhi. Het verkiezingsprogramma van V7 zal binnenkort worden gepresenteerd. V7 zal de pijlen vooral richten op zwevende kiezers. Het motto van die operatie luidt ‘Bent u aan het zweven, komt u bij V7.’

Registratie

De voorzitter van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), Eugene Merkus, zegt dat er bij de registratie gelet wordt op de ontvangen wettelijke verplichte documenten. Volgens hem verbieden de reglementen het niet dat iemand op meerdere lijsten voorkomt. De registratie is vandaag begonnen en vindt plaats tot zaterdag 21 maart aanstaande. Na deze inschrijvingsperiode, zal het CHS verdere controlere uitvoeren ten aanzien van de ingediende stukken.

door Melissa Achthoven

More
articles