Meer dan 10.000 supporters voor ‘No Kwik ’

Ruim drie maanden na de officiële lancering, heeft de ‘No Kwik’ campagne al meer dan 10.000 supporters. Via www.nokwik.sr en de Facebook pagina van ‘No Kwik’, hebben deze supporters aangegeven vóór een kwikveilig Suriname te zijn. Dat de campagne binnen enkele maanden dit resultaat al weet te behalen, onderstreept dat men het belang van de ‘No Kwik’ campagne in ziet. Om de mijlpaal te vieren, maken supporters van No Kwik, kans op een No Kwik T-shirt.
Alle supporters maken sinds gisteren kans op een No Kwik T-shirt, door mee te doen aan een winactie via de Facebook Pagina van No Kwik. Het No Kwik T-shirt is in samenwerking met I Love SU ontwikkeld en tevens te verkrijgen bij Dresscode. Van ieder verkocht T-shirt gaat 15% naar de No Kwik campagne.
Het No Kwik educatieprogramma ‘No Kwik’ creëert op een interactieve manier onder kinderen, jongeren en ouderen, bewustwording over de gevaren van kwikvervuiling, maar bespreekt ook de mogelijkheden voor oplossingen.
Aïsha Esseboom van de No Kwik campagne, schrijft in een persbericht: ,,Wij voeren de campagne niet op de traditionele manier. No Kwik is namelijk een campagne voor en door de bevolking. Wij stimuleren burgers om een actieve rol te vervullen in de campagne om de kwik problematiek aan te kaarten. Niet alleen in Paramaribo, maar in al onze districten. Het No Kwik educatieprogramma speelt daar een belangrijke rol in. Middels educatieve spellen leren kinderen, jongeren en volwassenen, alles over kwik. Het educatieprogramma gaat al langs verschillende scholen en is inmiddels door meer dan 1000 kinderen en jongeren uitgevoerd.” Van 23 tot en met 28 maart is het No Kwik educatieprogramma ook aanwezig op het Kinderboekenfestival in Paramaribo.
De organisatie laat weten dat iedereen supporter van No Kwik kan worden, via de website www.nokwik.sr of via facebook.com/nokwik.sr. Supporters worden zowel via de website als de Facebookpagina, gestimuleerd hun kennis over kwik te vergroten en mee te helpen aan de promotie van de No Kwik Campagne. De No Kwik Campagne wordt gefinanciërd door Suriname Conser-vation Foundation (SCF), World Wildlife Fund (WWF), Small Grants Programme (SGP) en Suriname Environmental and Mining Foundation (SEMiF).

More
articles