March 13, 2015


Icca stimuleert toerisme inheemse dorpen


March 13, 2015

Vandaag hebben 25 inheemsen van de dorpen Powaka, Pierre Kondre, Kumbasi, Kasipora en Redi Doti, hun certificaten van de trainingen ‘Klantenservice’ en ‘Tourgids’ in ontvangst mogen nemen, onder de 25 gecertificeerden waren 16 vrouwen. “Haast iedere deelnemer heeft deelgenomen aan beide trainingen”, zegt de projectcoördinator Madhawi Ramdin in een vraaggesprek met De West. Dit project is van de Inter -American Institute for Cooperation on Agriculture (ICCA), ngo’s en de Equal Chances @Green Development . Het project wordt gefinancieerd door de Caribean Development Bank. De certificaat uitreiking heeft vandaag plaatsgevonden te Powakka. De trainingen zijn eind janauari van start gegaan en hebben twee weken geduurd. Deze trainingen zijn verzorgd door de SHTTC en hebben plaatsgevonden in verband met het project ‘Model for Increased Participation by Indigenous Communities in Suriname’s Tourism Product’. “Het doel van dit project is het opstellen van een model om de samenwerking en de participatie van deze gemeenschappen in Suriname in met name de toerismesector, te vergoten”, aldus Ramdin. “In deze gebieden wordt er veel aan familielandbouw gedaan en zijn ook recreatieoorden”, zegt Ramdin. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, het ministerie van Regionale Ontwikkeling en het ministerie van Transport Communicatie en Telecommunicatie, hebben ook een bijdrage geleverd aan dit project. Diek Jimairo en Orasi Sonja van Kasipora, hebben aangegeven  altijd interesse te hebben gehad in een dergelijke training en hebben daarom gebruik gemaakt van deze gelegenheid om een training te voegen. Ze zijn blij dat ze de training met succes hebben afgerond. Diek gaf verder aan dat de  trainingen heel leerrijk waren en dat hij de training, Tourgids, een beetje moeilijk vond. Orasi heeft de training Klantenservice gevolgd en heeft de training als positief ervaren. Ze heeft de training gevolgd, omdat ze op Blaka Watra werkt . Als  er meer trainingen verzorgd  zullen worden, zal ze er alles aan doen om deze te volgen. De coordinator van SHTTC, Rabin Boeddha, zegt tijdens zijn spreekbeurt dat het de eerste keer in de geschiedenis is dat zulke trainingen in deze dorpen zijn verzorgd, hij ziet de uitreiking van de certificaten dan ook als een bijzondere gebeurtenis. door Melissa Achthoven

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249