March 12, 2015


Man en vrouw samen veroordeeld wegens drugs


March 12, 2015

Richenel A. en zijn concubine Rewien I., zijn samen gevonnist ter zake de Wet Verdovende Middelen. Het stel werd op 11 december 2014 verrast met een inval van de politie in hun woning te Commewijne. De man, die vier jaar eerder voor hetzelfde feit veroordeeld was, kreeg een straf van acht maanden onvoorwaardelijk opgelegd en de vrouw die voor het eerst in aanraking met de justitie is gekomen, een straf van zes maanden onvoorwaardelijk. Op de bewuste dag was de vrouw alleen thuis met hun zes jonge kinderen, waaronder een tweeling . Het oudste kind is zes jaar en het jongste kind is amper zes maanden. De politie trof verpakte verwerkte cocaïne aan en de vrouw verklaarde dat haar man die voor SRD 10 per hoeveelheid verkoopt. Onderzoek wees uit, dat ook de vrouw het spul verkocht en uiteindelijk bekende zij dat ook. Mr.Oscar Koulen voerde tijdens zijn pleidooi voor het tweetal aan dat zijn mannelijke cliënt geen normale recidivist is, omdat hij pas na vier jaar weer een fout heeft begaan. De man is van huis uit namelijk een harde werker als landbouwer, maar hij heeft de verleiding niet kunnen weerstaan om een zijpad in te slaan. Hij wilde namelijk bepaalde equipement aanschaffen. Zijn proceshouding is echter zeer goed geweest. Nadat hij vernomen had dat zijn vrouw was meegenomen door de politie, meldde hij zich namelijk direct vrijwillig aan. Hij bekende de feiten ook direct en probeerde zelfs zijn vrouw te beschermen door aan te geven dat zij niet verkoopt, maar hij alleen. Ten aanzien van de vrouw voerde, de raadsman aan dat zij als huismoeder afhankelijk is van het inkomen van haar man en wellicht daardoor meegedaan heeft aan zaken. De vervolgingsambtenaar benadrukte dat de vrouw moest kiezen tussen het ondersteunen van een dergelijk inkomen of de veiligheid van haar jonge kinderen. Kinderen van die leeftijd stoppen namelijk gauw iets in hun mond, wat in dit geval fataal kan worden. De vrouw die reeds in vrijheid was gesteld wegens humanitaire redenen, blijft op vrije voeten, terwijl de man nog enkele maanden moet brommen. De boete is, vanwege de huiselijke omstandigheden van de man, teruggebracht en voor de vrouw helemaal weg komen te vallen.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249