Vasco Da Gama niet te stuiten bij NGVB

Vasco Da Gama is niet te stuiten in de finaleron-de bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). De ploeg behield zondag haar koppositie dank-zij een 3-2 zege op Slee Juniors. Vasco Da Gama heeft met deze overwinning nu 8 finalepunten, waarvan twee bonuspunten zijn. Vasco Da Ga-ma won deze strijd door een iets betere spelbeheersing, terwijl Slee Juniors zich steeds maar aan overgehaast spel bezondigde. Vasco Da Ga-ma kwam in de tiende minuut op voorsprong via Fhilipi De Paula Moraes. Slee Juniors kwam in de 35ste minuut langszij via Densi Amiemba, maar de vreugde was van korte duur, want drie minuten later bracht Rogerio Braga Correio met een vrije trap Vasco Da Gama naar een 2-1 score wat tevens de ruststand werd.
In de 71ste minuut was het opnieuw Rogerio Braga Correio die met zijn tweede vrije trap Vas-co Da Gama op een ruime 3-1 voorsprong zette. In de 79ste minuut mocht Tavarel Doekoe aanleggen voor een strafschop nadat Gilberto Da Costa Correa Jr een tegenstander een elleboog-stoot had gegeven in het strafschopgebied: 2-3. In deze score kwam er geen verandering meer.
Flora wist zich niet te revancheren op Saamaka voor de 4-0 nederlaag in de algemene ronde. Het werd 1-1 na een brillestand bij de rusts. On-danks deze uitslag was trainer Osie Jabini van Saamaka zeer voldaan en straalde zijn gezicht van blijdschap. Door dit gelijkspel komt Flora nu op 5 finale punten, waarvan één een bonuspunt is. Onan Goudmijn scoorde in de 68ste minuut voor Flora, waarna Zusma Doekoe in de 74ste minuut de gelijkmaker voor zijn rekening nam.
Barsur klopte Jong Aurora met 3-2, dit na een 1-0 voorsprong bij de rust. Voor Brasur was dit de eerste zege in deze finaleronde. De ploeg verloor eerder van Flora. Jong Aurora verloor voor de tweede keer in evenveel wedstrijden. Voor Brasur scoorden Enrico Waal (2x) en Leandro Jo-seph uit een strafschop. De tegendoelpunten kwamen van Ollher Petrusi.
In de verliezers ronde boekte Vasas een ruime 5-1 zege op de ploeg van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA). De ruststand was 1-0. Vasas won voor de eerste keer, KPA verloor voor de eerste maal na een winstpartij. De doelpuntenmakers bij Vasas waren: Faustino Koster (2x), Mikhail Wip, Damon Wormer en de algemene topscorer van de competitie Guno Diekan. Die-kan heeft nu 17 doelpunten op zijn naam. Arthy Yoewarme scoorde het enige doelpunt van KPA.
Het programma voor aanstaande vrijdag is als volgt: U-20: 18:00 uur Puwa Nani-Vasas en 20:00 uur Flora-Slee Juniors.