Politieberichten

Inbrekers aangehouden en opgesloten
De 26-jarige Randell L., is op woensdag 4 maart aangehouden en opgesloten voor poging tot inbraak. Een burger zag dat Randell en nog een andere man bezig waren met het openbreken van een raam van een huis aan de Miljoenpootstraat te Paramaribo. De burger schakelde de politie meteen in. Randell en zijn kompaan vluchtten weg toen zij de politie zagen aankomen. Randell is aangehouden, maar zijn comparant wist weg te komen. Er wordt gewerkt aan de aanhouding van Randells comparant.

De 25-jarige Mitchel T., is op zondag 8 maart aangehouden en opgesloten voor poging tot inbraak. In de vroege ochtend van die bewuste zondag zag iemand hem inbreken bij een woning aan de Gijsbertusstraat te Paramaribo. De persoon stelde de politie in kennis van dit misdrijf. De politie trof Mitchel achterop het erf aan, waar hij zich schuil hield. Mitchel verklaarde die dag, dat hij langs de woning liep toen hij een man zag inbreken. Hij nam toen het besluit om ook bij die woning een inbraak te plegen. Uit het voorlopig onderzoek is niet gebleken dat er naast Mitchell nog een andere persoon betrokken was bij deze poging tot inbraak.
Beide zaken zijn in onderzoek bij de recherche Paramaribo. Randell L. en Mitchel T., worden flink aan te tand gevoeld, omdat het vermoeden bestaat dat zij meer op hun kerfstok hebben.

‘Salesmen’aangehouden en opgesloten
De 43-jarige Rodger K. en de 22-jarige Navien R., zijn op 8 maart opgesloten ter zake gekwalificeerde verduistering. Rodger en Navien waren als salesmen in dienst van een handelsbedrijf. Als salesmen waren zij ook belast met het innen van geld ten behoeve van het bedrijf. Uit onderzoek is gebleken dat in de periode van 13 oktober 2014 tot 6 februari 2015 de verdachten iets meer dan SRD.18.000,- niet hebben afgedragen aan de administratie van het bedrijf. Daarmee geconfronteerd verklaarden zij, dat zij het geld hebben verloren bij het dobbelen in casino’s. Recherche Paramaribo onderzoekt de zaak.

Vermoedelijke bromfietsdief aangehouden en opgesloten
De 29-jarige Kevin S., is op maandagavond 9 maart door een politiepatrouille aangehouden. De volgende dag is hij, hangende het onderzoek, in verzekering gesteld. Kevin werd op de kruising van de Henck Arronstraat en de Letitia Vriesdelaan door de patrouille staande gehouden, omdat de bromfiets die hij bestuurde, geen achterverlichting had. Hij was ook niet in het bezit van de bromfietsbescheiden. De politieambtenaren kwamen verder tot de ontdekking, dat het framenummer van de bromfiets was weggeveild. Opeens rende Kevin hard weg. De ambtenaren gingen hem achterna en hij werd, na hevig verzet, aangehouden. Kevin S. geeft aan dat hij de bromfiets voor SRD.150,- gekocht heeft bij een man en dat die man hem slechts van gezicht bekend is. De politie heeft sterk het vermoeden dat de bromfiets van enig misdrijf, zoals diefstal, afkomstig kan zijn. Hangende het onderzoek is de bromfiets in beslag genomen. Recherche Paramaribo heeft deze zaak in onderzoek.

Grote partij jami onderschept
De politie heeft in de Haven van Paramaribo, tassen met jami (buitenlandse marihuana) onderschept. Het gaat hierbij om 17 tassen met 133 pakken jami. De in beslag genomen drugs hebben een totaal gewicht van 356.420 gram. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie is nog bezig met het onderzoek.

More
articles