Rialto verrast De Arend in Frimangron-derby

Semi-kampioen De Arend maakte zondag een slechte beurt bij de start van de vrou-wen hoofdklasse basketbalcompetitie. De Arend moest in de Frimangron-derby tegen buurtgenoot Rialto het hoofd buigen met 31-32. Rialto, dat vorig debuteerde in de vrou-wen basketbalcompetitie, verloor toen alle wedstrijden te-gen de latere semi-kampioen. Gisteren waren de rollen ech-ter omgekeerd en incasseerde De Arend al in haar eerste wedstrijd van het nieuwe sei-zoen een nederlaag. Vanessa Klein leidde Rialto met 11 punten. Jacintha Olivieira had 7 punten, terwijl Anita Tolud 6 punten voor haar rekening nam. Bij De Arend eindigden Cindy-Jane Vianen en Marcel-la Sedoc elk met 8 punten. Agida Eersteling was goed voor 7 punten.

De Arend speelde overigens een sterke eerste quarter, waarin de ploeg 12 punten scoorde tegenover 6 voor Rialto. In de tweede fase nam Rialto echter het roer over door eveneens 12 punten te score tegenover 4 voor De Arend. Rialto ging hierdoor de rust in met twee punten voorsprong: 18-16. In de der-de speelperiode scoorden beide ploegen evenveel, 7 punten. Ofschoon De Arend in de vierde quarter met 8 punten één punt meer scoor-de, wist Rialto dat zeven punten scoorde, met de zege huiswaarts te keren.
In een andere partij won CLD met 47-39 van SCVU. De ruststand was 22-16. Topsco-rers: CLD: Zephanya Zeefuik 19 punten, Tricia Struiken 8 punten en Meredith Hawker 7 punten. SCVU: Elvira van Dorpel 10 punten, Farida Ze-beda 9 punten en Jolanda Kal-lendorf 7 punten.
Waar de dames van De Arend verloren, lieten de heren de eerste century van het seizoen noteren. Tegen PBV werd het 100-77, dit na een ruststand van 42-41 in het voordeel van PBV. De laatstgenoemde viel in de tweede speelperiode echter zwaar terug. Xavier El-burg, Safiero Fraser en Shaijf Elburg scoorden respectieve-lijk 22, 17 om 14 punten bij De Arend. Neville Nelom leidde PBV met 33 punten, ge-volgd door Osafa Johnson met 11 punten en Jason Top-pin met 9 punten.
Het was de tweede zege van De Arend, nadat Yellow Birds op de eerste speeldag met 66-55 was verslagen. PBV verloor voor de tweede keer. Lands-kampioen SCVU was op de tweede speeldag, afgelopen donderdag, met 96-57 te sterk.
Ook De Schakel won voor de tweede maal. Was CLD op de eerste speeldag met 91-68 verslagen, gisteren werd het 67-61 tegen SCVU, dat daar-mee zijn eerste verliespartij incasseerde. De Schakel leidde bij de rust met 37-31.
Jamal Henar leidde De Scha-kel met 17 punten. Keith Zin-hagel had 16 punten en Ste-fano Eudoxie 9 punten. SCVU: Gylan Watamaleo 14 punten, Jason Fisher 12 punten en Rinio Vlijter 9 punten.

More
articles