5 jaar Suriname Heritage Festival

5 jaar Suriname Heritage Festival in de maand maart 2015. Nu al een te claimen Suriname Heritage maand. Dit eerste lustrum van het festival, wordt op diverse wijze herdacht en gevierd. De gehele maand maart wordt er extra aandacht besteedt aan onze bruisende cultuur, bewogen geschiedenis en fantastische natuur. Dit jaarlijks evenement is vrijdag j.l gestart met een tour naar Danpaati: The Caribbean Amazone Experience, welke wordt herhaald. Gedurende 4 weekeinden worden er in Nieuw Amsterdam, Paramaribo en Boven-Suriname diverse happenings georganiseerd. Deze activiteiten worden in partnerschap met diverse stakeholders uitgevoerd.
De main event vindt plaats in het weekend van 7 en 8 maart te Nieuw Amsterdam in en rondom het Openlucht museum. O7 maart pakken we uit met de Fish bake & grill. Een Ware seafood manifestatie. Op 8 maart de family day, zijn er ook diverse optredens en een traditional food area. Story telling, village theater en spontaan theater vormen een belangrijk deel van het totaal programma. Op beide dagen is er een braderie in het Openlucht Museum. Het totale programma wordt compleet gemaakt met diverse hoogtepunten zoals:•• Een Heritage Fashion show & Cocktailnight• een Heritage Ball• 10 km Health & Nature Walk. • Exclusieve Nature- & Heritage Tours naar Danpaati, Kumalu, Galibi, Baki, Warapakreek, Theata & Pingpee
Dit festival heeft een plek veroverd binnen de verschillende evenementen en de toeristische branche. Fundamenteel in onze aanpak is dat we uitgaan van de kracht van de gemeenschap en de inspiratie van de (re) creatieve ondernemers en permanente productontwikkeling. We zijn gestart met een 3 daags evenement. Nu is er een hele maandplanning van diverse activiteiten. De activiteiten zijn anno 2015 gericht op 3 districten: Commewijne, BovenSuriname en Paramaribo. De Surinaamse diversiteit in natuur, cultuur en geschiedenis, wordt als een eenheid in één periode gepresenteerd. Jong en oud komen volledig aan hun trekken door optredens van diverse performers. Onze VISIE: Suriname Heritage Festival is gebaseerd op het maximaliseren van de waarde van ons erfgoed en creëert een derde toerisme seizoen welke bijdraagt aan de duurzame ontwikkeling van de toerismesector in Suriname.
Onze MISSIE: Continue werken aan het herwaarderen van ons erfgoed door de bewustwording te vergroten bij de samenleving, productverbetering & ondersteuning van ondernemerschap, direct en indirect gelinkt aan de toerisme branche. Onze verworvenheden: Nieuwe producten ontwikkeld• Extra aandacht voor Diaspora economie•inspiratie van (re) creatieve ondernemers•Partnerschappen met enkele touroperators en ( re-) creatieve ondernemers zijn geconsolideerd•jaarlijkse gemiddelde groei van het aantal bezoekers van 60%.
Zaterdag 7 maart starten we om 10:00 op het terrein voor de brandweer met Cricketwedstrijden georganiseerd door een Guyanesevissers groep. Om 14:00 uur start de Yampi dragrace en Streylong en Strey fiets te Bakasroisi. Tegelijkertijd is er een braderie op het terrein van het Openlucht Museum, met diverse bezienswaardigheden. Op zondag 8 maart starten we bij het ochtendkrieken (7 uur) met een zangvogelwedstrijd en we vervolgen de dag met story telling en diverse culturele bezienswaardigheden. Het entertainment zal gericht zijn op een variëteit van culturele optredens in de vorm van dans, zang en theater. Prachtige traditionele huwelijksceremonies zullen mensen wellicht inspireren elkaar het ‘ja’ woord te geven. Fosten Prey; traditionele spelletjes worden geherintroduceerd. Diverse liedjes en de diepere betekenis hiervan komen aan de orde. Gedurende de hele maand, worden gelden ingezameld voor een project dat in 2014 is geïntroduceerd: ‘ Kinderen reizen’, kinderen die de mogelijkheid niet hebben om hun land door middel van reizen, op een andere manier te leren kennen, krijgen hier de kans voor. Zo leren kinderen waardering voor ons erfgoed te hebben en de mogelijkheden die ons erfgoed biedt voor verdere ontwikkeling…………Jong geleerd is immers oud gedaan.

-persbericht

More
articles