Wat weet God over het hart van een vrouw?

Er is een gezegde in één van de geschriften dat luidt: alleen God kent het hart van een vrouw. Alhoewel het een vers is uit een zeer oude tekst, is het relevant voor de tijd waar wij nu in leven. Het is ook relevant met betrekking tot de gevoeligheid van vrouwen voor spirituele zaken in het algemeen en in het bijzonder voor God.

Vrouw en maatschappij
Het eerste aspect is, dat binnen sommige lagen van de maatschappij, voor lange tijd, het begrip over vrouwen gebaseerd is geweest op het subtiele gevoel dat vrouwen niet kunnen denken – dat het intellect van een vrouw niet erg ontwikkeld is. Dit is natuurlijk niet waar, maar het idee werd versterkt door een misinterpretatie van een geheel ander probleem. Dit andere probleem, dat helemaal niet begrepen wordt, is dat vrouwen niet veel zelfrespect hebben. Ze zijn hun diepere zelfrespect kwijtgeraakt. Hierdoor zijn meningen, die binnen de maatschappij hebben postgevat, opgedrongen geworden aan vrouwen en deze op hun beurt, zijn het zelf ook gaan geloven. In feite zijn vrouwen vaak, vanwege gebrek aan deze ene kwaliteit, gemakkelijk beïnvloedbaar door de mening van een ander.
In de maatschappij werd er op vele gebieden niet echt geluisterd naar de mening van de vrouw. In feite werd nauwelijks naar haar gekeken ……… hoe hard zij ook haar best deed zich uit te drukken. Het gevoel dat hierdoor bij de vrouw ontstond, is dat zij bedrogen werd. Door iedereen: echtgenoten, kinderen, politici, dokters, advocaten, leraren, zelfs door religeuze leiders. Het resultaat is dat vrouwen hun vertrouwen zijn kwijtgeraakt; hun vertrouwen in anderen werd geschaad.

Gods liefde
Dit is één van de redenen waarom een vrouw vaak ontvankelijk is voor de liefde van God. Het gevoel is, dat God alleen haar kent zoals zij werkelijk is, dat Hij alleen de gevoelens in haar hart kent. Ook staat God bekend als de Ene die de vertrapten verheft. Omdat zij het gevoel heeft dat zij niet begrepen en correct behandeld wordt, is zij vatbaar voor de liefde die Hij biedt. Gods liefde verheft niet alleen, het versterkt ook. God kent de grootsheid van een vrouw. De grootsheid van een vrouw – of, je zou kunnen zeggen, de grootsheid van het vrouwelijke principe – is Deugd, in het bijzonder de kwaliteiten van genade, liefde en waarheid. God weet dat voor haar deze kwaliteiten als eigendommen zijn en dat, als ze dat wenst, zij ze kan gebruiken, niet alleen voor haarzelf of haar directe familie, maar voor de gehele wereld. Hij weet dat, als zij dat wenst, zij meer kan zijn dan alleen de moeder van haar ene familie. Zij kan de moeder zijn van de wereld – de familie van de mensheid. Deze kwaliteiten maken een vrouw als God, de Moeder/Vader. Door deze deugdvolle kwaliteiten wordt zij tot de Zijne gemaakt.
God weet dat niets zo belangrijk is als een moeder. De moeder is degene, die de familie ondersteunt. God weet dat vrouwen ware leraren zijn, de ware goeroes van de wereld. Is het per slot van rekening niet de moeder, die haar kinderen onderwijst door haar eigen voorbeeld? In deze tijden van duisternis en verdriet, is de rol van een vrouw werkelijk een krachtige. Als zij blijft in haar eigen zelfrespect en kracht neemt van de Almachtige Autoriteit, kan zij de boodschap van God aan allen geven. Niet alleen kan ze hen uit de duisternis leiden, maar ze kan hen ook tillen in de boot van Waarheid. .. en ze laten zien hoe dingen te overstijgen.

Wat houdt de waardigheid van een vrouw hoog?
Er zijn drie kwaliteiten, die een vrouw zich heel gemakkelijk kan toeeigenen. Deze zijn: tolerantie, ware genade en de kracht van waarheid. Deze kwaliteiten maken een heel groot, open en vrijgevig hart mogelijk: het hart van een wereldmoeder. Het beeld van de wereldmoeder is in de hedendaagse wereld van grote betekenis. Zij is degene wiens enig verlangen is, anderen vooruit te helpen gaan. Wat de uitdagingen om haar heen ook mogen zijn…….
De wereldmoeder
Het fundament van het wereld-moeder-beeld is, dat van het vrouwelijke principe, wat dus allemaal gaat om Deugd ….. deugden als genade, liefde en geduld. Deugden als deze, zijn precies wat de wereld van vandaag het hardst nodig heeft. Uiteraard zijn zowel de vrouwelijke als mannelijke principes te vinden in elke ziel. Maar het is deze ene, het principe van Deugd, dat de hedendaagse wereld het meest zal dienen. Het zijn van een vrouw in deze geboorte, maakt dat deze kwaliteiten haar karakter beïnvloeden en haar prima voorbereiden op het vervullen van verantwoordelijkheden, gebaseerd op deugdzaamheid, in haar familie in het bijzonder en . tegenover de spirituele familie – de gehele wereld, in het algemeen.

Moed
Heb nooit de gedachte dat dit ‘een mannenwereld’ is, en dat wij als vrouwen niet kunnen slagen. Echter, in de wereld van vandaag, zal écht succes constante moed en complete eerlijkheid van onze kant vergen. Mocht je ooit angstig zijn of ontmoedigd, hier is dan een geheim:
Neem één moment van stilte in acht, richt je aandacht naar binnen en roep jouw moed aan. Heb het vertrouwen dat je wél een oplossing hebt, je wél antwoorden hebt, je wél weet wat gedaan moet worden. Laat jezelf nooit beïnvloed worden door wat anderen wel zullen kunnen denken. Word introvert, haal de wijsheid die binnen in jou is, omhoog en doe er dan iets mee. Je hoeft alleen te beginnen met die ene minuut, terwijl je tegen jezelf zegt: “Oke, laat me zien wat er gedaan kan worden”. Wij zijn nooit zonder de oplossingen voor onze problemen. Het is alleen maar, dat we soms een beetje moeten wachten. Leer hoe je vredevol en geduldig moet blijven. Het antwoord zal zeker komen en ook op het juiste moment.

Ingezonden: Brahma Kumaris Spirituele Organisatie (IWD 2015)

More
articles