Justitia Pietas Fides MMDCCV

– Issues. Er komt hoor-/leesbare kritiek en misschien wel terecht. Men kan zich op politiek podia beter gaan bezig houden met de werkelijk productief beladen issues dan zich te verstappen in en vergapen aan geobsedeerdheid met of van/over de Bouterse-verschijning of zijn heftig verleden. Wil men verkiezingen glad en strak winnen, dan kan men zich beter niet te lang of nog langer daarmee bezig houden.

– Zwemmen. De buurtbewoners weten allen dat tussen de sluis aan de Surinamerivier, hoek Anton Dragtenweg/Pluto- en David Simonsstraat tot en met de brug nabij de Surinaamsche Bank het krioelt van de aboma-slangen. Misschien moeten ook de enthousiaste naaktzwemmers uit China daarop worden gewezen.

– Incestueuze nietigheid. Of was het nattigheid? Men spreekt van incestueuze boekhou-ders, penningmeesters? In de beste families, sociëteiten, verenigingen en andersoortige bedrijfsgenootschappen, kan men dat in samenspanning of individueel tegen komen? Op micro en op macroniveau. Valsheid in geschrifte? Een sport! Zie ook de Vrije Tribune van 05.03.2015 Dagblad Suriname. http://www.dbsuriname.com/dbsuriname/index.php/category/vrijetribune/ “In politicis…”, komt men de zaken ook nog gekscherend tegen. Namens wie tekent Monorat en namens wie Nasibdar of mogen beiden niet tekenen, wegens lopende rechtszaken. Wie tekent bevoegd, namens HPP en wie weer niet? En dan een geïsoleerde Monorat die opportunistisch denkt, het dekenschap even met toog en al aan de wilgen te kunnen hangen? Na de stuitende omhelzing van een ander veroordeelde in 2010, nog niets geleerd? Tevens over ethische normen en waarden, genoegzaam hallucineert. Vergeet een important dingetje aan te melden en is inmiddels onvervreemdbaar, dat Brunswijk niet één maar twéé heftige strafvonnissen in Europa heeft opgelopen, ‘a raison’ van 20 jaren gevangenisstraf bij mekaar opgeteld. Een uit de Haarlemmermeer ofwel de rechtbank van ‘Stad Haarlem’ en een ander in de Republiek Frankrijk met zaaknummer: 9917621007, Strafvonnis voor vervoer van droga, te verdisconteren met mederecidive en crimineel Raimundo da Silva Barbosa, dd. 02 October 2000. Door de 13e.strafkamer van Bobigny uitgesproken nabij de ‘lichtstad’ Parijs. Monorat kan zich beter goed oriënteren en laten informeren. Nog wel voordat de brede kant van de schuif, hartstochtelijker ‘bravo- en branie-uitspraken’ wil doen. Nog door een zomerlaken of winterdeken af te dekken. Oh ja, deze dan nog even. “PPP is geen familieblok!”. Wat een leugenmop.

– 50 jaar. Als men zo kijkt naar wat ‘levenslang’ met 20 jaren opleverde en nu schoof naar 50 jaren voor onder meer halsmisdrijven, kan vanzelfsprekend de ‘lekenvraag’ rijzen, wat de moordenaars en uitlokkers van 08 December 1982, onder rechtstatelijk herstelde en genormaliseerde omstandigheden, uiteindelijk te wachten staat. Effekes de lekenspeculanten aan het woord laten en in de gelegenheid stellen meningsvormen te doen exerceren.

– Belasting. De boeren calculeren en geven aan, hoeveel belastingen ze aan de Staat die hen bezondigd heeft, moesten/moeten betalen en ze simultaan een te lage opkooprijs mogen inwachten. En dat terwijl de uitgebleven Petro Caribe – zoetigheid, eerder ook nog ‘ernstig verzuurde beloften’ inhoudelijk vertegenwoordigt. Intussen, wordt de nagedach-tenis van Hugo Chávez, als vader van alle ‘beloften’ en ‘geloften’ uit het verre westen, in de Baseliek van Paramaribo voor een tweede maal georganiseerd.

– Petrobras. Als er een land in grote problemen is komen te verkeren en toeleveranciers van diensten/goederen, naarstig mogen uitkijken niet te worden meegesleept, dan is het Brazilië wel. De tuimeling van geloofwaardigheid is daarbij stuitend. Petrobras in mega-moeilijkheden? http://www.pzc.nl/regio/zeeuws-nieuws/petrobras-vraagt-serooskerks-bedrijf-bieding-voor-platform-aan-te-houden-1.4778177

– Moord. De roofmoord op een moeder en grootmoeder te Latour, geeft opnieuw de nei-ging, tezamen met de vele andere misdrijven opgeteld, ernstig te waarschuwen voor ‘de eigen richting’ die luimt. Het recht in eigen handen nemen, is nog maar nauwelijks een te stuiten beleving.

– Opinie. De peilingen en uitslagen van Nikos en IDOS worden door Times, grootfinancier van IDOS, vergelijkend gekoppeld en naar overeenkomst(-en) gedreven? Wordt daarmee de geloofwaardigheid in de breedte aangelengd of toch wel drastisch uitgedund? Kan niet anders, zolang “pres” niet met de toegezegde ‘eigen peilingcijfers’ uitkomt. Wat nog wel weer nuttig blijkt voor de oppositionele in ondermeer V7, zijn de benauwende/overdadi-ge/intimiderende vlagoffensieven van de NDP, in het gehele land. Gelijktijdig, ook de megalomane grootpraat die er gebezigd wordt. Machtsconcentratie gewenst, in het midden van ons aller mooie land? Het District “Para” moet een weinig kleurig “één-partijen-stelsel” verwachten, waarbij ‘alle vier’ de DNA zetels aan paars zullen ‘moeten’ toevallen? Uitstekende gedachte om daar stevig tegenaan te gaan schoppen. Geen plek voor andersdenkenden…, in de ‘comintern’ van de PARA? ‘Bika paars e tron na baas…, yere?’. Wat een benauwende mop en wat een extraverdiende korenschoof op de molen van zwevende kiezers. Die weten echt wel wat te moeten doen op 25 Mei 2015. In de Para en op landelijk niveau.

– ‘Yellow cab’. Gele taxi’s in het verkeer. Vaker onervaren chauffeurs die het doorgaand verkeer knap ophouden, bij het zoeken van straten en huisnummers, na te zijn gebeld. Maling hebbend aan achteropkomend verkeer. Net als buschauffeurs die al zeer lang-zaam rijdend, de langste bushalten op aarde weten te creëren.

– OKB. De voorzitter van het Onafhankelijk Kiesbureau is niet te spreken over de gedragingen van Monorat? Wie zou dat heden ten dage, allemaal nog wel willen goedkeu-ren, wat de verwarde jongeman inmiddels aan waanzinniger capriolen, wenst uit te halen.

– Politiek. Ook daar heeft men de politiekbevoorrechte die met ‘ministeriele ontheffingen’ zwaaien als de politie hen aan-/tegenhoudt. Maar het resultaat ligt er. Het wegvak Poika-Zanderij is nu niet aan poeder gereden, door de veel te zware houttrucks…, maar aan dieprode ‘toko toko’ uitstulpingen overgeleverd. En wie lacht weer het best, met kiespijn achterin het bit? De pontoneigenaren die toch al nooit meer het houtvervoer op dekschuit kregen of krijgen. Want over de weg is het veel gemakkelijker om de staatskas verder te vernietigen, door weer onderhoud te gaan eisen en betalen. Middelen naar de houders van bekender zwaar- en grondverzetmaterieel. ‘Money talks, …… starts to glide and walk’.

– Ongedekt. Ondoordachte kinderbijslag? Sinds wanneer wordt er daar op niveau nog over na-/doorgedacht? In ieder geval niet coherent en niet in wezenlijke zin.

– NYC. La Guardia Airport, een van de grote vliegvelden van New York, is donderdag ge-sloten omdat een vliegtuig van de baan is geschoten. Dat meldt persbureau Reuters. On-duidelijk is vooralsnog of de hevige sneeuwval van donderdag oorzaak is van het ongeluk. Op foto’s is te zien dat het vliegtuig, een McDonnell Douglas MD-88 van Delta Airlines, na de landing door een hek is geschoten. Over gewonden is nog niets bekend. De passa-giers hebben het vliegtuig via de noodglijbanen verlaten. Ze worden met bussen naar de terminal gebracht. Het toestel kwam uit Atlanta, meldt de Amerikaanse luchtvaartauto-riteit. LaGuardia dient vooral als een vliegveld voor binnenlandse vluchten.

– Statenloos. Nederland zal mensen niet zomaar stateloos maken en zich dus houden aan internationale afspraken. Deze verdragen houden in dat het Nederlanderschap alleen kan worden ingetrokken van mensen die ook nog een andere nationaliteit hebben. Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft dat donderdag gezegd in een debat in de Tweede Kamer over het afpakken van het Nederlanderschap. VVD, CDA en SGP opperden vorige week om van terroristen het Nederlanderschap in te trekken, óók als zij geen tweede pas-poort hebben. Opstelten gaat daar niet in mee en is ook niet van plan om aan te sturen op een wijziging van die verdragen. Hij wees erop dat stateloosheid van personen tot allerlei nieuwe problemen leidt. Toch heeft hij de kwestie voorgelegd aan de Raad van Europa om te horen wat zij van dit spanningsveld vindt. Deze raad houdt zich bezig met mensenrechten en democratie in Europa.

– Jail. Willem Holleeder (56) is donderdag veroordeeld tot 46 dagen cel voor het bedreigen van misdaadjournalist Peter R. de Vries. De duur van de opgelegde celstraf is gelijk aan de duur van Holleeders voorarrest in deze zaak. Dat heeft de rechtbank in Haarlem donderdag bepaald. Holleeder moet uiteindelijk negentig dagen de cel in omdat hij De Vries bedreigde tijdens zijn proeftijd, opgelegd in een andere afpersingszaak. Hij had in een vo-rige afpersingszaak negen jaar cel gekregen en kwam in januari 2012 na zes jaar zitten voorwaardelijk vrij. Wel is Holleeder donderdag vrijgesproken van afpersing van de vroe-gere Hells Angels-voorman Theo Huisman wegens gebrek aan bewijs. Het Openbaar Mi-nisterie (OM) eiste tegen verdachte Holleeder 1,5 jaar cel wegens afpersen en bedreiging in het omvangrijke Andes-proces. Ook wilde het OM dat hij nog 1.095 dagen van de vorige veroordeling uit zou zitten, dat wordt nu negentig dagen.

– War. De strijdkrachten van Oekraïne worden met een derde uitgebreid. Het Oekraïense parlement heeft daartoe donderdag een wet aangenomen. Dat meldt persbureau Reuters. De legeruitbreiding is nodig ter ondersteuning van de strijd tegen pro-Russische separatisten in het zuidoosten van het land. De wet werd aangenomen met een ruime meerderheid: 270 parlementsleden stemden vóór, terwijl 226 stemmen nodig waren.

– Holi. Aan alle Surinamers en hun gasten, wordt een vredig en veilig “Subh Holi” toegewenst.

Justitia Pietas Fides MMDCCV

More
articles