Voorlezen op de Ritfeldschool

De leerlingen van de GLO Ritfeldschool, hebben vandaag in verband met de Interna-tionale Voorleesdag, een halfuur leesplezier gehad doordat zij voorgelezen werden door enkele prominenten. Zo werden verhaaltjes voorgelezen door onder meer: de First-Lady Ingrid Bouterse- Waldring, Melvin Bouva (parlementariër), politiechef Humphrey Tjin Liep Sjie, Jim Hok (minister Natuurlijke Hulpbronnen), Giwanie Zeggen (journalist). De voorleesdag is door de schoolleiding georganiseerd.
“Het doel is om de leesontwikkeling bij de pupillen te stimuleren”, aldus Chequita Sylvester- Wiebers, schoolleidster van de Ritfeldschool, zij geeft ook aan dat de pupillen door middel van veel lezen, meer te weten komen.Het is de derde keer dat er op de Internationale Voorleesdag op de Ritfeld-school, voorlezingen worden gedaan door prominenten.
Afgezien van de Internationale Voorleesdag, wordt er ook op andere dagen, waaronder Kinderdag, aandacht besteed aan lezen. Deze lezingen worden door de leerkrachten gehouden in de lokalen en in de bibliotheek.
Sinds Sylvester- Wiebers van start is gegaan met het organiseren van lezingen, heeft zij gemerkt dat de leerlingen meer interesse tonen, door de lezingen wordt ook hun leesontwikkeling bevorderd. De leiding zal verder gaan met het stimuleren van deze vooruitgang.
Dit jaar is voor de twaalfde keer de Internationale Voorleesdag gehouden, de Voorleesdag werd op 4 maart 2003 geïntroduceerd door de Stichting Lezen. Op deze dag worden er verschillende lezingen gehouden op diverse scholen, waaronder de Ritfeld-school.

More
articles