Keuzemodel voor politieke overlopers

Maatschappelijk verantwoord overlopen

Talrijke politici in Suriname zijn in de afgelopen weken overgelopen van de ene politieke partij naar de andere, teneinde in het machtscentrum te blijven of te komen en financieel beter ervan te worden. Het zijn vaak opportunisten die vlak voor de verkiezingen op 25 mei aanstaande, eieren voor hun geld kiezen. Een enkeling heeft dit gedaan uit ethische overwegingen om van toegevoegde waarde voor het land te zijn. Er zullen nog veel meer politici in de komende weken en maanden overlopen. Vandaar dat ik hieronder een keuzemodel voor deze politici heb ontwikkeld om ze te helpen een bewuste keuze te maken bij het overlopen en om ze te stimuleren het Surinaamse belang voorop te stellen, in plaats van het eigen belang. Dit model is ook bestemd voor kiezers die echt van Suriname houden, om ze een handje te helpen op 25 mei een bewuste keuze te maken.
Dit model bestaat uit 25 uitspraken omtrent de partij en de partijleider, welke in de onderstaande tabel zijn opgenomen. Beantwoord de beweringen in deze tabel op eerlijke wijze en in overeenstemming met uw geweten, met een cijfer 0 t/m 4. Gemakshalve hebben alle uitspraken dezelfde prioriteit. Tel de scores per kolom verticaal bij elkaar op. Door per partij de scores per regel verticaal op te tellen, krijgt u onderin de tabel de totaalscore per politieke partij. De meest geschikte politieke partij heeft een totaalscore van 100 punten.
Vul de tabel in voordat u gaat overlopen en bespreek de resultaten met uw achterban. Mijn advies luidt als volgt: Houd van Suriname en loop z.s.m. over naar de politieke partij met de hoogste totaalscore!keuzemodel politieke overlopers

Dit artikel is deels gebaseerd op mijn nieuwste boek `Authentic Personal Brand Coaching; Entrepreneurial Leadership Brand Coaching for Sustainable High Performance’ (USA, 2015, click op http://tiny.cc/s0ikux). Ik heb hierover een masterclass met de titel `Exclusive Master Class Leadership Branding for Politicians and Executives in Suriname’ op 20 maart en 10 april a.s. te Paramaribo gescheduled. Click op http://tiny.cc/ftf8tx voor nadere informatie hierover.

Ingezonden: Hubert Rampersad

h.rampersad@tps-international.com | http://www.tua.university/

More
articles