JCI Suriname gaat voor duurzaam samenwerken

JCI Suriname streeft ernaar om duurzaam samen te werken en uitdagingen in de toekomst samen op te lossen met de ge-meenschap. Dit zegt Raji Hieralal, local president van JCI Suriname, tijdens de persconferentie in Hotel Krasnapolsky betreffende de activiteiten rondom het 54-jarig bestaan van het JCI in Suriname en van 100 jaar JCI in de wereld. In het kader hiervan worden er dit jaar heel wat projecten ontplooid. Hieralal informeert de gemeenschap er ook over dat er een ‘Ten Outstanding Young persons of Suriname’ gepland is voor 2015, hieraan kunnen personen van 18 tot en met 40 jaar, die zich zelf als role models zien, participeren. Verder zien de activiteiten er als volgt uit: JCI Paramaribo: Healthy Lifestyle evenement, dat in juni voor de derde keer wordt georganiseerd, dit om een bijdrage te leveren aan een gezonde samenleving. In 2013 werd dit project gestart in Zorg en Hoop en in 2014 in Latour. Derrick Boldewijn, president van dit project, zegt dat er dit jaar voor een andere buurt gekozen wordt. In die buurt zullen verschillende activiteiten, zoals een wandelloop en een gezondheidsbeurs worden ontplooid.

JCI Female: Dare to act awards. Op 28 maart zal JCI Female voor de derde keer een erkenning geven aan vrouwen die een actieve rol innemen binnen hun gemeenschap en op die manier een positieve verandering teweeg brengen. Dit project wordt in het kader van de Dag van de Vrouw in de maand maart georganiseerd. “De vrouwen die in aanmerking kunnen komen voor deze award, worden door bedrijven of de gemeenschap voorgedragen”, zegt Urize de Getrouw.
JCI Unify: Green Ambassadors is een landelijk milieu bewustwordingsproject voor leerlingen van het basis onderwijs (3e tot en met de 6e klas) in Suriname. 170 basisscholen met een mediatheek worden voorzien van een speciaal ontwikkeld Surinaams leesboek en bordspel. Dit project is essentieel, omdat er ook aandacht gegeven wordt aan klimaatsverandering, die heel veel te maken heeft met het milieu.
JCI Syma: Sweets, Art en More, heeft als doel het bevorderen van jong ondernemerschap en het stimuleren van startende ondernemers. De hoofdactiviteit staat gepland voor 30 augustus 2015 en de trainingen zullen in juni en juli plaatsvinden. Nancy Boldewijn is president van dit project.
Op 15 november zal de VOJ `speech contest next generation’, plaatsvinden. Het doel hiervan is om de spreekvaardigheid van VOJ-scholieren te bevorderen. President van dit project, Chivaro Gaja-dien, vertelt dat het contest voor de 21ste keer wordt gehouden, hij belooft dat het deze keer veel beter zal zijn dan de voorgaande keren. De laatste keer was in 2012.
JCI Urban: Calling all active citizens of Wanica. JCI Urban is op zoek naar actieve mensen in Lelydorp, die graag positieve veranderingen teweeg willen brengen in hun omgeving. “Dit project wordt in april uitgevoerd”, zegt Rayan Bhajan, president van dit project.

door Kimberley Fräser

More
articles