AdeKUS heeft eigen Sport Bureau

De Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), heeft sinds kort een eigen Universitair Sport Bureau (USB). De instelling van dit bureau vond in november 2014 plaats en het Sport Bureau is vanaf januari 2015 operationeel. Het doel van het Universitair Sport Bureau is om de waarde van sport en bewegen te bevorderen en te stimuleren door sportbeoefening in harmonie met de universiteitsgeest van de AdeKUS
Volgens de directeur van het bureau, Randy van Zichem, zal het bureau zich in eerste instantie bezighouden met het ontwikkelen en het uitvoeren van sportbeleid en het coördineren van sportprogramma’s en accommodaties. Hiernaast zal zij in partnerschap met andere belanghebbenden samenwerken aan het ontwikkelen van sportbeleid, onderwijs en onderzoek. Het USB zal verantwoordelijk zijn voor alle sporten, georganiseerd door de AdeKUS. Verder bepaalt en evalueert zij het sportbeleid van de universiteit en onderhoudt de sportieve relaties van de AdeKUS met sportkoepelorganisaties, andere universiteiten en hogescholen; zowel op nationaal als op internationaal gebied.
Het aanbod van de AdeKUS zal niet alleen op sport gericht zijn, maar ook op gezondheid in de ruimste zin des woords. Het USB zal een breed scala aan sportieve programma’s voor studenten en medewerkers aanbieden. Belangrijke onderdelen van de sportprogramma’s op de AdeKUS zullen zijn: het be-wegen in de juiste richting, het combineren van topsport en studie en de oprichting van AdeKUS sportverenigingen. Als een integraal onderdeel van de educatieve ervaring van de studenten, kunnen de studenten concurreren in de interne en intercollegiale competities, evenals in nationale en internationale wedstrijden.
In samenspraak met de faculteiten en/of on-derzoeksinstituten, zal het USB wetenschappers stimuleren en faciliteren tot het doen van onderzoek op het gebied van de medische wetenschappen (bewegingswetenschappen, inspanningsfysiologie, etc.), technologische wetenschappen (analyse, toetsing en ontwikkeling van sportequipment, etc.) en de sociaal-maatschappelijke wetenschappen (gedrag, stress, coaching, management, etc.)

More
articles