Nieuwe verpleegkundigen deel van bijzonder korps

door Melissa Achthoven

Vandaag mochten 44 verpleegkundigen en 6 assistenten van de operatiekamer hun diploma in ontvangst nemen. De verpleegkundig directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP), Glenda Richards, is van mening dat de geslaagden vanaf vandaag deel uitmaken van een zeer bijzonder korps. “Ik wil u hierbij zeggen dat uw omgeving, kind, man, familie, uw organisatie, Suriname en de wereld, naar u kijkt”, aldus Richards. “De wereld heeft de ogen op u gericht, want u bent vandaag toegetreden tot ons bijzonder korps, dit korps zal moeten helpen de nood van de zieke mens te lenigen met de kennis die ze opgedaan heeft. U heeft een diploma behaald, u bent bekwaam gemaakt en u krijgt vandaag de bevoegdheid om te handelen als verpleegkundige”, vervolgt de verpleegkundig directeur. Zes en twintig verpleegkundigen van het AZP, twee van het Streekziekenhuis Nickerie, drie van het Psychiatrisch Centrum Suriname, twee van het Sint Vincentius Ziekenhuis (RKZ), vier van het Diakonessenhuis, drie van het ’s Lands Hospitaal en vier van de Regionale Gezondheids Diensten, hebben de opleiding verpleegkunde met succes afgerond.
Sommigen hebben de opleiding binnen 4 – 5 jaar afgerond, deden anderen iets langer erover, maar vandaag hebben ze hun diploma overhandigd gekregen. Ten aanzien van de zes assistenten van de operatiekamer, waren drie van het AZP, twee van het RKZ en 1 van het Diakonessen Ziekenhuis.
“We verwachten van u empathie, inlevingsgevoel, voor de patiënten. Wij verwachten van u die schouder voor de pa-tiënt”, benadrukt Richards. Het waarnemend hoofd Inspectie Verplegende en Verzor-gende Beroepen,Carolina de Baas, zegt dat de geslaagden zich nu operatie-assistenten en verpleegkundige kunnen noemen. De Baas zegt dat het een bijzondere mijlpaal is, omdat de geslaagden nu bekwaam worden om hun kennis en kunde te demonstreren, maar zij zullen dit met de juiste attitude moeten combineren.

More
articles