Oud-zwembestuur spreekt onwil tegenover nieuwe leiding tegen

Het oud-bestuur van de Suri-naamse Zwembond (SZB) on-der leiding van Guno van der Jagt zegt dat bij hem helemaal geen onwil bestaat voor het overdragen van de bestuurs-stukken aan het nieuwe be-stuur onder leiding van Maikel Klein.
Klein werd op een afgelopen maandag gehouden algemene ledenvergadering gekozen tot de nieuwe SZB-voorman.
Het oud-bestuur onder leiding van Van der Jagt had zich her-kiesbaar gesteld en leek bij ac-clamatie gekozen te zullen worden, echter daar leek het op, want net voor de deadline werd er zondagavond een kandidatenlijst ingediend met Klein als trek-ker. Van der Jagt besloot zich toen niet her-kiesbaar te stellen.
In een persbericht schrijft de oud-voorzitter het volgende: “….Maikel Klein verwijt het oud-bestuur van onwil voor het overdragen van de bestuursstukken. Dat is totaal bezijdens de waarheid.
Op de ALV heeft het bestuur voorgesteld vanaf agenda punt 5 de ALV te verdagen met een week om de secretaris en penningmeester, die vanwege werkzaamheden en ziekte de stukken niet afkonden maken, de gelegenheid te geven dat als nog te doen. De ALV heeft na een korte schoring besloten om de agendapunten 5 t/m 9 te verdagen met 2 (twee) weken en de andere agendapunten normaal af te handelen. Met deze actie heeft de ALV aangegeven vernieuwing boven continuïteit te stellen.
Het oud-bestuur heeft alle equipment die nodig is om de Nationale Long Course Kampioenschappen te kunnen afhandelen bereids afgestaan.
Ondergetekende (Van der Jagt) heeft ook nog de tijd genomen om op dinsdag 24 februari met delen van het nieuwe bestuur te zitten om informatie uit te wisselen.
Op 25 februari 2015, een nationale feest-dag, is er ook nog een afspraak gemaakt met één van de technische personen van het nieuwe bestuur om te praten over de zwemprogramma’s die gebruikt worden bij de zwemwedstrijden. Tijdens de ses-sie is er een telefoontje binnengekomen en werd de mededeling gedaan dat de equipment achtergelaten moest worden.
Deze acties geven duidelijk aan dat er absoluut geen onwil is aan de kant van het oud-bestuur. Er is misschien sprake van onkunde bij het nieuw bestuur.
Bij de start van de Nationale Long Course Zwemkampioenshappen zal de laptop met de benodigde software beschikbaar zijn om de wedstrijden te kunnen draai-en door de officials,” aldus Van der Jagt. Hij had zich in eerste instantie samen met Henri Tjoe A On, Glenn Vreeswijk, Chantal van Keeken, Frederik Schuitema-ker, Sergine Soetosenojo en Karn Pengel herkiesbaar gesteld.
Klein had echter een groot deel van de lidverenigingen achter zich.

More
articles