February 24, 2015


VW presenteert nieuwe generatie Passat Alltrack


February 24, 2015

Het Passat-gamma heeft er een nieuw product bij: ook van de nieuwe generatie brengt Volkswagen weer een Alltrack. Op uiterlijk gebied onderscheidt de Alltrack zich door andere bumpers en beschermplaten voor de wielkasten, sideskirts en de bodemplaat. Bovendien staat de Alltrack 27,5 mm hoger op z’n poten. Binnenin zien we een combinatie van alcantara en stof, lederen bekleding is een optie. Volkswagen monteert bovendien metalen sierstukken. Naast de drie bekende rijmodi ‘Eco’, ‘Normal’ en ‘Sport’, krijgt de Alltrack nog een vierde rijmodus mee: ‘Off road’. Wie deze optie selecteert, krijgt te maken met een aangepaste gas- en remrespons. Bovendien activeert de auto in dat geval de Hill Start Assist- en Hill Descent-system. De basisbenzinemotor is een 1,4-liter TSI met 150 pk, de topversie is een 2.0 TSI met 220 pk. De drie diesels hebben alle een cilinderinhoud van 2,0 liter. De vermogens zijn 150, 190 en 240 pk. De Volkswagen Passat Alltrack debuteert in maart in Genève en in september staat de auto bij de Europese dealers. In Nederland zal de auto niet verkrijgbaar zijn.