SAB veertien gekwalificeerde trainers rijker

De Surinaamse Atletiek Bond (SAB) is veertien gekwalificeerde trainers rijker. De SAB heeft namelijk op 18 februari jongstleden de IAAF Level I Trainerscur-sus afgesloten. Deze training werd ge-houden in verband met het streven van de SAB om meer gekwalificeerde trainers te hebben. Deze trainerscursus werd via het Surinaams Olympisch Comitè (SOC) gefinancieerd door Olympic Solidarity.
Van 9 tot en met 18 februari jongstleden hebben 20 personen een intensief programma afgewerkt waarin bijna alle atle-tiekonderdelen in zowel theorie als praktijk aan de orde zijn gekomen alsmede enkele sessies in algemene trainingsleer.
De cursus werd verzorgd door de lectu-rers Oscar Gadea (Uruguay) en Raymond Gilson (Suriname). De cursus die tien dagen duurde was zeer intensief waarbij de cursisten van 09:00 uur tot 17:00 uur bezig waren met een break van anderhalf uur.
De cursus werd afgesloten met een schriftelijk examen en een praktijkexamen waarin elke cursist een training moest verzorgen gedurende 20 minuten. Aan het eind sloten 14 cursisten de cursus met succes af en ontvangen binnenkort het IAAF Level I – Youth Coach diploma. Dit diploma is de eerste van vijf die te behalen zijn in het IAAF Coaches Edu-cation and Certification System. De eer-ste twee worden in Suriname gehouden en de overige drie in de Regional Deve-lopment Centre in Santa Fe, Argentinië. De bedoeling is om over een jaar, als de geslaagden aan de slag geweest zijn, de Level II te houden.
De geslaagden zijn:
Collins Mitchell
Veira Marlon
Oldenstam Marcel
Groenhart Shantine
Day Jermain
Balansi Wilson
Majesi Armand
Rigters Randy
Dors Wendel
Burgzorg Ludwigh
Linkers Recillio
Stutgard Reindell
Stutgard Chavernasge
Mercuur Angelo
De SAB is ingenomen met het bereikte resultaat en hoopt dat zij op termijn de verwachte vruchten zal afleveren. Voor de coaches die al langere tijd bezig zijn, houdt de SAB van 20 tot en met 27 februari aan-staande een seminar. Tijdens dit seminar zal Oscar Gadea een scala van topics in zowel theoretische als praktische ses-sies verzorgen. Hij vertrekt op zaterdag 28 februari terug
naar Uruguay.

More
articles