TCT: ‘Jubilarissen u bent momenteel onmisbaar’

(foto: Regillio Derby)

“U bent momenteel een onmisbare spil voor het ministerie”, zegt de minister van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) Falisie Pinas, hedenmorgen tijdens de huldiging van 21 jubilarissen en 25 ge-pensioneerden in Khazana. “U was in staat het ministerie naar grotere hoogte te brengen en een bijzondere bijdrage te leveren aan land en volk. U hebt aan de wieg gestaan van het ministerie en vandaar dat er vandaag extra aandacht aan u gegeven wordt”, zegt de minister verder. Het gaat om de huldiging van jubilarissen met 25, 30, 35 en 40 jaren dienstbaarheid.

“Gepensioneerden waar zijn jullie? Ik zie alleen jonge mensen”, grapte de minister. Ook merkte hij op dat het ministerie op een bijzondere wijze afscheid neemt van de groep gepensioneerden, maar dat betekent niet dat dit het einde is. “Uw ervaring en kennis zullen bij tij en ontij nuttig zijn voor het ministerie, vandaar dat wij steeds openstaan voor gevraagde en on-gevraagde adviezen”, aldus de bewindsman.
De directeur van het ministerie, Thelma Douglas-Pinas, haalde tijdens haar spreekbeurt aan dat hulde gebracht wordt aan iemand voor wie je respect hebt, je laat waardering zien voor datgene wat de persoon gedaan heeft. Pinas zei aan de gepensioneerden om terug te zien op de voorgaande jaren en de inspanning die men heeft gepleegd voor land en volk. Douglas is ervan overtuigd dat gedurende de dienstjaren van de gehuldigde, zaken niet altijd goed en naar wens zijn verlopen op de werkvloer. Ze drukte de aanwezigen van het ministerie dan ook op het hart uit de gemaakte fouten te leren en respect voor elkaar te hebben, want het zal eens voorkomen dat men elkaar als oud-medewerkers van het ministerie weer tegen zal komen. De gepensioneerden, jubilarissen en de directieleden van het ministerie, mochten na het formeel gedeelte genieten van een heerlijk diner in Khazana.

door Melissa Achthoven

More
articles